Komentari

Piše: Amina Čorbo-Zećo – TROJKA KAO VUČIĆ I NJEGOVA PRIČA S ĐILASOM Nikšić i Konaković već u krivičnom djelu: Za neprijavljivanje kriminalnih radnji se odgovara!

Svaki građanin Bosne i Hercegovine ima pravo i obavezu prijaviti izvršenje krivičnog djela ukoliko ima saznanja o njemu. Danas su javno o takvim saznanjima govorili Nermin Nikšić, novi premijer Federacije BiH i Elmedin Konaković, ministar vanjskih poslova BiH.

Ali, obojica još uvijek zvanično nisu prijavili svoja saznanja postupajućim tužiocima! Faktički i oni čine krivično djelo! Jer, u određenim slučajevima neprijavljivanje krivičnog djela također predstavlja krivično djelo.
Naime, oni su danas vrlo samouvjereno pričali o milionima maraka koje su navodno nuđene zastupnicima Federalnog parlamenta, a Konaković je kazao kako će on pokušati nagovoriti zastupnike da oni to prijave!?
Govoriti o krivičnom djelu kojeg niste prijavili je biti saučesnik u istom!

 

 

Jer Konaković i Nikšić bili su dužni prijaviti tužiocu, pismeno ili usmeno svoja saznanja.

Ako se prijava podnosi usmeno, osoba koja podnosi prijavu upozorit će se na posljedice lažnog prijavljivanja, pa se analogno tome može zaključiti zbog čega su Nikšić i Konaković samo kamere i novinarima ‘otkrili’ svoja navodna saznanja.

I dok su spočitavali kupovini zastupnika od strane SDA i njihovih direktora koji su naknadno javno demantirali takve tvrdnje, politička korupcija Trojke i Michael Murphyja omogućila je HDZ Vladi FBiH da konačno konstituiše i sakupi 51 ruku.

 

 

Tužilaštvo BiH tako bi posebno trebalo ispitati Kenan Uzunovića i Arnela Isakovića šta se dešavalo posljednjih dana s njima. Uzunović je danas boravio u Ambasadi SAD-a više sati, nakon čega je ipak odlučio podržati Vladu iako je kratkoročna odluka Christiana Schmidta njemu bila neprihvatljiva! Moć ubjeđivanja je uspješno obavljena, pa su očito i njega ‘uvjerili’, da je riječ o sistemskom rješenju, iako i student prve godine Prava jasno vidi da je ova vlada oktroisana.

Isakov otac Ramo Isak će nam tako biti ministar unutrašnjih poslova, iako je osuđivan, te u javnosti okarakterisan kao lice sumnjivog ponašanja! To je ta promjena koju nam trojka servira, bez imalo stida i dovoljne argumentacije. Jer tvrdnja Konakovića da će on odgovarati za postupke Isaka i da stoji iza njegove kandidature malo šta znači građanima Bosne i Hercegovine.

 

 

Jer je laž je ovdje postala najbolje oružje, a priča o SDA botovima i njihovoj kopruciji zamamljivanje onoga što nas tek čeka! Po uzoru na Aleksandra Vučića i njegovo stalno ponavljanje ‘a kako su to radili Đilas i drugi’, možemo očekivati i opravdanja trojke kada sjednu u fotelje, a sve krene niz brdo. I danas je Konaković pričao kako je i SDA dala četiri ruke SNSD-u u Domu naroda, kako su godinama u koalciji sa HDZ i SNSD-om, ali upravo je to najopasnije što može govoriti, jer suština u promjenama ne ogleda se u priči – i oni su to tako isto!

Na vrh