Komentari

Piše: Amina Čorbo-Zećo – SVAKA PTICA SVOME JATU LETI Nije Karađorđevo, ali jesu Laktaši – Dodik, Milanović i podjela BiH!

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović jučer je boravio skoro tri sata na privatnom imanju Milorada Dodika, potvrđeno je iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Što bi rekao Reuf Bajrović – svaka ptica svome jatu leti!

Jer, ne tako davno, u maju ove godine Milanović je ponovio kako je Hrvatski narodni sabor spreman da ide s rješenjem – posebna vrsta samouprave, koje je izvan državno-pravnog sustava BiH.

“Lukavo je sročeno i nije protuustavno, ali ćemo imati reakcije da komadamo BiH i da smo šovinisti. Mislim da mene ljudi nisu doživjeli kao šovinistu. Možda budalu. Radije ću biti budala za hrvatske interese”, rekao je.

Istakao je da kod “Dodika ne vidi opasnost” i da njega napadaju “Karadžićevci i Mladićevci koji bi došli ako on ode s vlasti”.

“Za mene u ovom trenutku i za hrvatske interese, Dodik je partner, nije četnik”, dodao je.

Milanović ide i toliko daleko da tvrdi da Dodik nije povezan s Putinom, jer ‘Putin ne zna da Dodik postoji!’.

Ubrzo će ga Dodik i demantirati, jer već naredne sedmice Dodik putuje u Moskvu, na sastanak s Putinom!?

Bilo bi interesantno čuti je li Milanović poslao kakve poruke Putinu, ili su, pak samo razgovarali o komadanju BiH, kao svojedobno Milošević i Tuđman. Milanović i Dodik nisu bili u Karađorđevu, ali u Laktašima sprovode planove i realiziranje sporazuma Milošević-Tuđman o dijeljenu Bosne i Hercegovine.

Nije smetala Milanoviću ni nedavna optužnica iz Srbije protiv oficira Hrvatske da se na imanju Dodika priča o vrućim temama!

A, nedavno je javno zaprijetio da bi se otpužnicom Srbije protiv četvorice pripadnika hrvatskog ratnog vazduhoplovstva za zločine na Petrovačkoj cesti mogli pogoršati odnosi između Hrvata i Srba u Bosni i Hercegovini.

No, predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, ma šta govorio, svojim potezima dokazuje da su “Hrvati i Srbi” u BiH (čitaj politike koje predvode Milanović i Dodik), upućeni jedni na druge te da je Milorad Dodik prvi saveznik.
Shodno svemu, dakle Hrvatska je i zemlja ruskih igrača, i ma koliko Milanović branio Dodika kako ga Putin i ne poznaje, te dvije stvari se ne mogu odvojiti.

Ako je neko imao i zrno sumnje da Milanović s Dodikom gradi savezništvo samo zbog Izbornog zakona u krivu je, jer uz taj, po Hrvatsku vitalni problem Hrvata, Milanovića i Dodika vežu i drugi projekti, a oni su prije svih podjela BiH. Krenut će preko Izbornog zakona, a završiti s teritorijalnom reorganizacijom i stvaranjem BiH kao sastavljene države. Odnosno, kako nam to jučer poruči Borjana Krišto ‘državnom zajednicom’!?

I kako nedavno reče Željko Komšić, član Predsjedništva BiH na nama svima koji smo za državu Bosnu i Hercegovinu ostaju dva izbora; ili da se do iznemoglosti prepiremo oko toga ko je bolji i ljepši ili da se tome, na sve demokratske načine suprotstavimo.

„Prvi izbor je put u propast države, njen nestanak i izdaju onih koji su državu napravili a zatim i odbranili, a drugi izbor je moguć tek ukoliko se hrabro i odlučno, svi zajedno, prelazeći preko političkih i ideoloških razlika, budemo okupili oko onog što je zajednička vrijednost svih nas, a to je Bosna i Hercegovina”, istakao je Komšić a prenosi Patria


Komentari
Na vrh