Komentari

Piše Adnan Džonlić – Kad moji susjedi i komšije iz Viteza i Doboja budu navijali za Hrvatsku i Srbiju sa BH zastavom i ja ću

Dok se bh.mediji utrkuju u objavi informacije da “UEFA pokreće istragu (štagod to značilo) protiv Albanije zbog prisustva zastave “OVK” i “Velike Albanije” na tribinama, da li će i zašto neće niko insistirati, potencirati ili barem pitati šta su onda desetine zastava Srbije večeras ili Hrvatske sinoć sa imenima gradova u Bosni i Hercegovini?
Jah, znam “zastava XY naroda”. Aha, vidimo grb, plus hajde da čujemo koji to “narod” ima zastavu koja je uzgred identična zastavi druge države i čiji zvaničici de facto i de jure leže u zatvorima širom Evrope jer su upravo te gradove BiH pokušali pripojiti susjednim državama?
Bošnjaci jesu najnaivniji evropski narod, kojem komšije i susjedi oštreći kame i noževe, kopajući jame svakih 40, 50 godina rasturaju identitet, kulturu, skrnave istoriju, uništavaju lidere i sve ostalo…
Eto vam zastave. Nula bili nula ostali. I nikad me ne pitajte zašto ne slavim i ne radujem se. Prvi ću biti za Hrvatsku i Srbiju kad moji susjedi iz Viteza i komšije iz Doboja krenu navijati za Vatrene i Orlove sa bh.zastavom. Dok god Doboj i Vitez vide bilo gdje drugo osim u BiH neću biti uz njih, naprotiv.
Jednostavno i jasno?
foto – Xhemajl Rexha – X
Na vrh