Sport

‘Pirova’ pobjeda Krupe na Tušnju

U susretu 31. kola Premijer lige BiH, juče je na Tušnju domaća Sloboda poražena protiv Krupe rezultatom 1:2 (1:1).

Gosti su od prve minute krenuli ofanzivno i u 8. minuti im se isplatilo. Dobru akciju Krupe u gol je pretvorio Marko Brtan.

Sloboda je nakon toga krenula agresivnije i u 35. minuti rezultat je izjednačen. S lijeve strane nabačena je lopta Ivanu Barabanu, fintom se oslobodio svog čuvara i pored golmana Mateja Markovića poslao je loptu u mrežu.

Potom je ponovo Krupa bila opasnija, a u 60. minuti Slobodan Milanović doveo je ekipu trenera Slobodana Starčevića ponovo u vodstvo – 1:2.

Tuzlaci su uzalud pokušavali izjednačiti, ali nisu uspjeli. Naprotiv, Krupljani su imali još nekoliko  prilika za ubjedljiviju pobjedu, ali je golman Azir Muminović sačuvao svoju mrežu.

Gosti su na kraju osjetili šta znači izreka „Pirova pobjeda“, s obzirom na trijumf Tuzla Cityja protiv Sarajeva u Banovićima, tako da će bez obzira na rezultate u posljednja dva kola iduće sezone igrati u nižem rangu takmičenja.

Sloboda je razočarala, a tribina na kojoj se obično okupljaju navijači Fukare, ovoga puta bila je prazna. Međutim, s raznih pozicija izvan stadiona grupice navijača ubacivali su „dimne bombe“ i „topovske udare“ na teren, uzvikujući „uprava napolje“.

Na vrh