Politika

Pirić: Odabirom najboljih kandidata osigurat ćemo dobar izborni rezultat PDA

Opšti izbori, formiranje kandidatskih listi i izbornih štabova Pokreta demokratske akcije BiH bili su tema sastanaka održanog u subotu, kojem su prisustvovali predstavnici povjereništava regionalnih, kantonalnih, gradskih, općinskih odbora, predsjednica Asocijacije žena TK i drugi istaknuti članovi PDA s područja Tuzlanskog kantona.

Osvrćući se na kratki period od osnivanja ove političke partije, Mirsad Kukić, predsjednik PDA BiH, upoznao je da su povjereništva u svim općinama TK formirana te da već postižu značajne rezultate.

„Kompletna tri općinska odbora u TK prešla su u PDA odmah poslije formiranja stranke. Takođe, formirani su i regionalni odbori u RS-u, kao i kantonalni i općinski odbori u Posavskom, Zeničko-Dobojskom i Srednjebosanskom kantonu, a paralelno se radilo i na formiranju asocijacija žena i mladih i stručnih savjeta. Okončanje procesa odabira kadrova očekujemo tek nakon izbora, odnosno nakon našeg prvog kongresa u decembru“, naglasio je Kukić.

Elzina Pirić, predsjednica PDA Banovići i zastupnica u Parlamentu FBiH, govorila je o predstojećem procesu prijave kandidata Centralnoj izbornoj komisiji za sve nivoe.

„Izuzetno je važno da na svim nivoima izaberemo najbolje kandidate, jer ćemo samo tako osigurati dobar izborni rezultat i spremiti strukturu kvalitetnih ljudi za općinske izbore koji će se održati 2020. godine. Svi odbori imaju potpunu slobodu kod odabira kandidata za liste, dok će Predsjedništvo PDA osigurati da se njihov izbor poštuje“, istakla je Pirić.

Senad Alić, predsjednik PDA Sapna i predsjednik Skupštine TK, predstavio je plan za formiranje izbornih štabova te je kazao da će svi izborni štabovi raditi koordinirano i u skladu sa vizijom i misijom stranke.

Također je predstavljen i plan medijskog djelovanja PDA BiH, koji će se bazirati na planiranje predizborne kampanje, kao i pripremu kandidata za predstojeće izbore.

 

 

 

Tim za informisanje

PDA BiH

Na vrh