Sport

Petrović: Očekujem kvalitetnu utakmicu i našu pobjedu

Nalazimo se pred jako važnom utakmicom koja može puno toga riješiti. Pobjedom bismo udaljili Čelik od opstanka u ligi. Očekujem kvalitetnu utakmicu i tri boda, izjavio je danas na konferenciji za novinare šef stručnog štaba Slobode Slavko Petrović.

Podsjetio je da je njegova ekipa posljednjih šest utakmica, na teškim terenima, odigrala veoma kvalitetno, a tamo gdje teren nije dopuštao lijepu igru, iskazali su se trkački.

– Jučer smo prvi put trenirali na glavnom terenu. Još je mokar, ali se nadam da će ga sunce isušiti. U tom slučaju susret bi mogao biti pravi nogometni. Čelik je u zimskoj pauzi doživio najveće promjene. Imaju i novog trenera, puno kvalitetnih igrača, tako da ekipa koja će izaći na teren Tušnja neće imati veze s onom s kojom smo igrali u novembru. Čak se može desiti da ne nastupi nijedan igrač iz te ekipe – kazao je Petrović.

Dodao je, međutim, da s dosta novih igrača, poput Anđušića, Salčinovića, Nikolića i drugih, Zeničani nisu mogli brzo uspostaviti harmoniju u ekipi, za što treba vremena, te da bi porazom na Tušnju izgubili puno.

No, Sloboda će gledati sebe i nametnuti svoju igru. Svi igrači su spremni, a vratili su se i reprezentativci Darko Todorović, Edis Smajić i Azir Muminović. Svi su u dobroj formi i spremni za utakmicu. Jučer su imali lakši trening, te je vjerovatno da će sva trojica biti starteri.

– Mislim da će sutrašnja utakmica biti nama najteža poslije zimske pauze. Može odlučiti neka sitnica, ali se nadam najboljem i očekujem da će nas nositi naši navijači – kazao je trener Slobode.

Uime igrača novinarima se obratio reprezentativac i trenutno jedan od najboljih Slobodinih nogometaša, Darko Todorović.

– Neće biti lagana utakmica, to je sigurno. Čelik je u teškoj situaciji. Pobjeda kojoj se nadam mogla bi riješiti naše probleme u Ligi za opstanak, a onda bismo mirnije očekivali susrete u Kupu BiH. Naravno, pozivam naše navijače da nas i sutra podrže – rekao je Todorović.

Utakmica Sloboda – Čelik igra se sutra od 16 sati.

Na vrh