Sport

Petrović: Moramo se vratiti na pobjednički kolosijek

Moramo se vratiti na pobjednički kolosijek i samo nas tri boda interesuju protiv Viteza – izjavio je trener Slobode Slavko Petrović na današnjoj konferenciji za novinare.

Rekao je da je ekipa imala sedam dana vremena za oporavak, a da je i igračka situacija bolja, jer se u ekipu vraćaju Rustemović i Salihović, koji su izostali zbog žutih kartona, te Bekić i Smajić, koji su bili povrijeđeni.

Petrović je rekao da ne razmišlja o nekom drukčijem ishodu u veoma bitnoj utakmici protiv jedine ekipe u Premijer ligi koju su dobili u svim ovosezonskim susretima. Međutim, Petrović je takva uvjeravanja davao i na prethodnim utakmicama u kojima Sloboda nije ostvarila očekivanja, kao protiv Željezničara i GOŠK-a.

Isprikom navijačima i sportskoj javnosti Tuzle svoje obraćanje na pres-konferenciji počeo je kapiten Perica Ivetić. Ostao je, kaže, gorak ukus poraza od GOŠK-a u veoma bitnoj utakmici, ali se to sutra ne smije ponoviti.

– Utakmica protiv Viteza za nas je kao borba na život i smrt, pod navodnicima, naravno. Pobjedom ćemo ekipu stabilizirati uoči posljednja tri kola Lige za opstanak. Imali smo sedmicu za pripremu, dobro smo je iskoristili. U nezavidnoj smo situaciji i svaki igrač koji sutra istrči na teren morat će dati maksimum, jer opravdanja za eventualni neuspjeh nema. Mi stariji igrači moramo preuzeti odgovornost i nadam se da ćemo sutra osvojiti tri boda – kazao je Ivetić.

Utakmica Sloboda – Vitez igra se sutra od 19 sati.

Na vrh