Sport

Petrović: Golovi su padali kada je na terenu bila druga postava

Nogometaši Slobode poraženi su jučer u “generalki” od Zvijezde iz Gradačca (1:2), ali trener Slavko Petrović nije bio posebno nezadovoljan.

Rekao je da je nekoliko igrača testirano da se vidi hoće li ostati u ekipi (Toni Tipurić i Tanzanijac Thomas Olimwengu), te da njegovoj ekipi vještačka trava nije odgovarala.

– Teren je tvrđi, lopta odskače i sporija je nego na normalnoj travi. Istina, naša igračka linija je zakazala, mada sve i nije bilo tako loše, jer su golovi padali kada je na terenu bila kompletno naša druga postava – izjavio je Petrović za Fenu.

Rekao je da je u prvom dijelu igra bila bolja, njegovi igrači primjenjivali su presing.

– Protivnik se zatvarao i čekao je naše pogreške. Ovaj poraz neće ništa značiti, jer nam je cilj bio da se igrači osvježe, ali i da isprobamo neke varijante prilikom prekida. Intenzitet treninga bit će spušten, tako da protiv Mladosti uđemo svježi i odigramo s maksimalnim opterećenjem – naglasio je strateg Tuzlaka, koji danas u Sarajevu sudjeluje na obaveznom seminaru za trenere u organizaciji NS BiH.

Sloboda je u pripremnom razdoblju odigrala šest utakmica. Tri je riješila u svoju korist, dvije je izgubila dok je jedna završena remijem.

Zanimljivo je da je Petrovićeva ekipa u tim utakmicama postigla 13 golova, od kojih nižerazrednim klubovima iz okolice Tuzle 9, dok je primila pet golova od čega čak tri iz “penala”, i upravo te susrete Tuzlaci su izgubili.

Na vrh