Business

“Petar Pan” Tuzla otvorio vrata mališanima: Upis u toku, broj polaznika ograničen

Udruženje za rani rast i razvoj “Petar Pan” iz Tuzle tokom ovog mjeseca vršit će upis djece predškolskog uzrasta od tri do šest godina.

Rad sa djecom biće organizovan u dvije grupe,  od 10 do  13 djece, u novouređenom  prostoru. Sve aktivnosti će izvoditi stručna lica, sa dugogodišnjim iskustvom u radu sa djecom, a koristit će se savremene metode, načela Montessori pedagogije i NTC sistema i metodologije rada sa djecom.

Uz podsjećanje da je kapacitet ograničen na maksimalno 25 mjesta, Elma Devedžić, diplomirani pedagog-psiholog, najavljuje Dane otvorenih vrata.

„Trenutno je moguća rezervacija mjesta, a Dani otvorenih vrata biće organizovani u drugoj polovini marta kada će nas svi zainteresovani moći posjetiti, upoznati se sa osobljem i uslugama koje su na raspolaganju. Aktivnosti će se izvoditi po savremenim metodama rada i u djeci prilagođenom okruženju“, kazala je.

Osim cjelodnevnog boravka, od 7 do  17 sati, boravka vaših mališana po satnici, „Petar Pan“ nudi i   psihološko savjetovalište za roditelje i djecu. Riječ je o savjetovališnim uslugama kod porodičnih problema, podršci  u rješavanju istih kroz sistemski pristup u radu sa porodicama, a sve to uz profesionalnu podršku certificiranog porodičnog savjetnika.

Cjelodnevni boravak uključuje doručak, ručak, užinu, edukativni rad, kreativni rad i relaksaciju, te dnevni odmor, kao i izlete, posjete kulturno historijskom naslijeđu u okruženju, škole u prirodi, ljetnje škole, kampove i drugo.

Boravak po satnici uključuje organizovane edukativne i kreativne aktivnosti u cilju jačanja socijalnih vještina, te užinu ili obrok po potrebi.

Prema riječima Devedžićeve, bit će  angažovani i spoljni saradnici, na osnovu iskazanih potreba: logoped, profesor njemačkog jezika, profesor  engleskog jezika, animator glume i sporta i drugih aktivnosti.

„Petar Pan“ se nalazi u ulici Mihajla i Živka Crnogorčevića br. 8, u neposrednoj blizini Katoličkog školskog centra. Za rezervaciju mjesta vaših najmlađih ili dodatne informacije kontaktirajte ljubazno osoblje na e-mail: petarpantuzla@gmail.com ili na telefone: 061 879 849 i 061 810 504.

Na vrh