Eventi

Petak u Domu mladih: Peti godišnji koncert Škole harmonike prof. Dejana Milkunića

Škola harmonike profesora Dejana Milkunića u partnerstvu sa JU Centar za kulturu Tuzla već petu godinu zaredom organizuje koncert polaznika ove škole.

Petogodišnji jubilej biće obilježen i ove godine, u petak, 19.04.2019.godine u 19 sati, na Kamernoj sceni Doma mladih Tuzla.

Na koncertu će po prvi put nastupiti svi učenici Škole harmonike, pa i oni koji su prije nekoliko mjeseci počeli da pohađaju nastavu. Tako da će se na ovom koncertu naći razni žanrovi muzike, različiti učesnici jer Škola harmonike postoji i radi pod sloganom „Škola za sve uzraste i sve žanrove“. Sutra ćemo moći čuti čak i orkestar Škole harmonike od desetak članova, solo tačke, tradicionalnu, klasičnu, zabavnu muziku, i još mnogo toga, s ponosom je rekao profesor Dejan Milkunić.

Škola harmonike Dejana Milkunića uspješno radi i postoji u Domu mladih Tuzla posljednjih pet godina, a polaznici se mogu pohvaliti velikim brojem nastupa i učešća na različitim takmičenjima kako u BiH tako i van njenih granica.

 

dejan milkunic

Učestvovali su u mnogobrojnim, gradskim manifestacijama poput Ljeta u Tuzli i nastupali u svim ustanovama kulture u gradu Tuzli: BKC-u, Narodnom pozorištu , Narodnoj-univerzitetskoj biblioteci Derviš Sušić i Centru za kulturu Tuzla. Polaznici Škole harmonike prof. Dejana Milkunića učestvovali u organizaciji obaranja Guinness-ovog rekorda u najvećem orkestru harmonika na prostorima Bosne i Hercegovine.

Polaznici škole su osvajali veliki broj nagrada prilikom učešća na raznim takmičenjima poput Međunarodnog takmičenja harmonikaša u Beogradu, Takmičenju harmonikaša Ilidža, Međunarodnom takmičenju harmonikaša Borovo, u kategorijama klasične, ali i narodne muzike. Na taj način polaznici škole njeguju tradiciju Bosne i Hercegovine. Polaznici škole su učestvovali i na najvećem festivalu Sevdalinke u BiH „Sevdalinko u srcu te nosim“.

Profesor Milkunić je pozvao sve sugrađane i sugrađanke da sutra u 19:00 sati prisustvuju malom jubileju tj. koncertu Škole harmonike u Domu mladih.

Na vrh