Sport

Pet zlatnih medalja za takmičare PK ”Zmaj-Alpamm” na Otvorenom zimskom državnom prvenstvu BiH u plivanju

U Sarajevu je proteklog vikenda, od 28.-29.12.2019. godine, održano Otvoreno zimsko državno prvenstvo Bosne i Hercegovine u plivanju. Nastupila su 23 plivačka kluba sa 203 plivačice i plivača iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Plivalo se u malom (25 metara) bazenu sa 8 staza i elektornskim (Omega) mjerenjem vremena. Tokom dva dana prvenstva, u jutarnjim dijelovima plivale su se kvalifikacije za večernja finala. Organizator prvenstva je Plivački savez Bosne i Hercegovine, a tehnički organizator Plivački savez Federacije BiH.

 

Za plivački klub ”Zmaj-Alpamm” na ovom prvenstvu je nastupilo 7 takmičara (1 djevojčica i 6 dječaka): Asja Zolotić, Emir Jusičić, Faris Škahić, Adnan Sarajlić, Teo Pajić, Kenan Dračić i Danijel Iličković .

 

Plivači našeg kluba su osvojili ukupno 10 medalja (5 zlatnih, 1 srebrna i 4 bronzane), a ostvareni su sljedeći zapaženi rezultati:

  • Kenan Dračić (’06) – je osvojio 6 medalja (5 zlatnih i 1 bronzanu) i na ovom prvenstvu postao petostruki prvak Bosne i Hercegovine u kategoriji kadeta, u disciplinama 100 i 200 delfin, 200 i 400 mješovito i 200 metara slobodno, te kadetski viceprvak BiH u disciplini 400 mješovito slobodno.
  • Emir Jusičić (‘03) – je osvojio 3 medalje (1 srebrnu i 2 bronzane) i na ovom prvenstvu postao viceprvak BiH u disciplini 200 metara prsno u kategoriji mlađih juniora, dok je dva treća mjesta zauzeo u disciplinama 100 prsno i 200 metara slobodno.
  • Asja Zolotić (‘05) – je osvojila treće mjesto i bronzanu medalju u disciplini 800 metara slobodno u kategoriji mlađih juniorki.
  • Adnan Sarajlić (’04) – je osvojio treće mjesto i bronzanu medalju u disciplini 200 metara mješovito u kategoriji mlađih juniora.
  • Muška štafeta 4×50 metara mješovito u sastavu: Sarajlić A., Jusičić E., Dračić K. i Iličković D. zauzela je 4. mjesto u finalu.
  • Muška štafeta 4×50 metara slobodno u sastavu: Sarajlić A., Jusičić E., Dračić K. i Iličković D. zauzela je 5. mjesto u finalu.

 

zmajevci@NoviSad2019

Svi plivači su plivali finalne utrke, dok je plivačima Farisu Škahiću, Danijelu Iličkoviću i Teu Pajiću nedostajalo je malo sportske sreće da dođu do pobjedničkog postolja. Svi plivači su popravili svoja najbolja vremena i ostvarili vidan rezultatski napredak sa čime smo izuzetno zadovoljni. Čestitamo svim našim takmičarima na dobrim rezultatima i osvojenim medaljama te im želimo puno sreće u daljem radu!

 

 

mr.sc. Muhamed Smajlefendić

Šef stručnog štaba P.K.”Zmaj-Alpamm”

Na vrh