Eventi

Parti i projekcija nesvakidašnjeg filma u sklopu Džumbus Festivala

Ovaj vikend se nastavljaju događaji koji će obilježiti ovogodišnji Džumbus Festival.

Prošle sedmice Džumbus Festival (www.fb.com/DzumbusFestival) je krenuo oštro, a ovaj petak vas očekuje nastavak partija elektronske muzike (fb event: www.bit.ly/Gshift2)te u subotu lagani prijelaz na ciklus projekcija filma na otvorenom, i to ne bilo kakvih filmova!”Movies & Pizza Night” je ciklus projekcija dokumentarnih i igranih filmova sa nesvakidašnjim temama koje će vas inspirisati, šokirati, zaintegrirati, aktivirati, zabaviti – sve samo ne ostaviti ravnodušnima!
Ovaj put je riječ je o dokumentarnom filmu „1 Giant Leap“ koji je napravljen 2002.godine, izvanrednom muzičko-vizuelnom spektaklu o kojem se malo zna, a koji obrađuje teme koje su danas aktuelnijenego ikada. (fb event: www.bit.ly/1GiantL). Mnogi su ga muzičari, redatelji, kritičari ocijenili kao sjajnu stvar. „Revolucionaran audio-vizuelni projekat globalnih proporcija” – kako je prenio The Daily Telegraph.

1 GIANT LEAP je film redateljaJamie Catto i Duncan Bridgeman koji su putovali  7 mjeseci kroz svih 5 kontinenata i snimali na više od 50 lokacija kako bi stvorili najinspirativniji film i album koji su mogli zamisliti. Njihova misija nije bila samo osvrt na glavne univerzalne teme života (Vrijeme, Maske, Novac, Suprostavljanje, Bog, Inspiracija, Sex, Smrt, Sreća) kroz razgovor sa nekim od najuzbudljivijih i najneobičnijih ljudi koje su mogli pronaći (Tim Robbins, Neneh Cherry, Brian Eno, Dennis Hopper, Kurt Vonnegut, Michael Stipe, Robbie Williams i mnogi drugi). Njihov zadatak je takođe bio i saradnja sa raznim svjetskim muzičarima i sastavljanje ogromne višeslojne muzičke harmonije sa njima.

 

Džumbus i Tuzla Live ekipa vas pozivaju u petak12.07.2019. od 19h i subotu 13.07.2019. od 18h u Zlatarsku ulicu, na itekako zanimljiva druženja! Vidimo se!

Na vrh