– Sa 365 hiljada posjeta ispunili smo oko 90 posto našeg plana. Broj prodatih ulaznica svih kategorija iznosi 259 hiljada i naš je zaključak da smo imali uspješnu sezonu, ali ne i rekordnu. Imali smo lošije vrijeme tokom druge polovine augusta, ali ovi rezultati će omogućiti poslovanje društva do naredne sezone. Važno je da nismo imali niti jedan incident ni sigurnosni, ni zdravstveni i to smatram uspjehom – kaže Majid Porobić, direktor Javnog komunalnog preduzeća (JKP) Pannonica.

Porobić posebno ističe da ove sezone više od 50 posto gostiju nije došlo iz Tuzle, što znači da su pristigli iz drugih bh. gradova i zemalja okruženja.

– Naša rekordna godina i dalje je 2019. godina. Tada smo imali 380 hiljada posjeta i 320 hiljada prodatih ulaznica. Od te godine promijenilo se dosta toga, počev od naših cijena, ali i troškova života. Nama je sada primarni cilj da pozitivno finansijski poslujemo te da održimo i podignemo standard za goste. Ove godine nismo imali ekstremno velike gužve, što je u jednu ruku dobro jer je lakše opslužiti goste, a oni imaju bolji ugođaj – kaže Porobić.