Eventi

Panel diskusija „Festivali kao turistički potencijal Bosne i Hercegovine“ (03.11.2023.)

U sklopu četvrte po redu manifestacije, “Dani audio-vizuelnog naslijeđa i umjetnosti, Tuzla 2023.”, Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona, Turistička zajednica Tuzlanskog kantona i Savremena umjetnička škola u Tuzli, organizuju panel diskusiju na temu „Festivali kao turistički potencijal Bosne i Hercegovine“.

Panel diskusija će okupiti relevantne učesnike iz oblasti turizma, kulture, filma, obrazovanja, medija i drugih oblasti bliskih temi, koji će dati svoj doprinos u određivanju smjernica i ideja koje za cilj imaju umrežavanje kreativne i audio-vizuelne industrije i turističkih organizacija, ustanova i institucija u potencijalnim zajedničkim projektima, te prezentaciju pozitivnih iskustava koja kao ideje mogu poslužiti učesnicima ovog događaja ili zainteresiranim u široj javnosti, kojoj će zaključci sa ovog događaja biti naknadno prezentirani.

Panelisti na ovom događaju su:

Doc. dr. sci. Merima Aljić, savjetnik u Turističkoj zajednici TK-a

Dr.sci. Ermina Mustafić, redovni profesor na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Tuzli,

Amra Jaganjac, direktorica Turističke zajednice grada Tuzle

Adnan Mujkić, predsjednik Pozorišta mladih Tuzle

Panel diskusija će biti održana u petak, 03.11.2023. godine u Bosanskom kulturnom centru TK (Odjel za edukaciju, bočni ulaz sa sjeverne strane objekta i ulaz u Savremenu umjetničku školu) sa početkom u 10.00 sati.

Na vrh