Zabava

PAKLENE ULICE 10 (FAST X) – U kinima od 18.maja 2023. VIDEO

Reditelj: Louis Leterrier

Uloge: Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Chris “Ludacris” Bridges, Jason Momoa, Nathalie Emmanuel, Jordana Brewster, John Cena, Jason Statham, Sung Kang, Alan Ritchson, Daniela Melchior, Scott Eastwood, Helen Mirren, Charlize Theron, Brie Larson, Rita Moreno

Žanr: akcioni triler

Scenario: Justin Lin, Zach Dean, Dan Mazeau

Zasnovano na likovima koje je stvorio Gary Scott Thompson

Producent: Neal H. Moritz, Vin Diesel, Justin Lin, Jeff Kirschenbaum, Samantha Vincent

Izvršni producenti: Joseph M. Caracciolo, Jr., David Cain, Chris Morgan, Amanda Lewis, Mark Bomback

 

 

Počinje kraj puta.

 

PAKLENE ULICE 10, deseti film istoimene sage, otvara posljednje poglavlje jedne od najpoznatijih i najpopularnijif filmskih franšiza ikada. Sada, u trećoj deceniji postojanja i dalje odiše snagom i okuplja istu glumačku ekipu sa kojom je sve počelo.

Tokom svojih misija i uprkos nemogućim izgledima, Dom Toreto (Vin Diesel) i njegova porodica nadmudrili su, iznervirali i prevozali svakog neprijatelja koji im se našao na putu. Sada se suočavaju sa najsmrtonosnijim protivnikom do sada: zastrašujućom prijetnjom koja se pojavljuje iz sjenki prošlosti, i koja je, podstaknuta krvnom osvetom, odlučna u namjeri da razbije ovu porodicu i uništi sve i svakoga, koje Dom voli, zauvijek.

 

Godine 2011. U Paklenim ulicama 5, Dom i njegova ekipa riješili su se zlog brazilskog šefa narko kartela, Ernana Rejesa, i obezglavili njegovu imperiju na mostu u Rio De Žaneiru. Ono što nisu znali je da je Rejesov sin Dante (Jason Momoa) svjedočio svemu tome i da je poslednjih 12 godina proveo osmišljavajući plan kako bi Domu naplatio najveću cijenu.

Danteov plan raspršiće Domovu porodicu, od Los Anđelesa do Rima, od Brazila do Londona i od Portugala do Antarktika. Novi savezi će se iskovati, a stari neprijatelji će se ponovo pojaviti. Ali, sve će se promijeniti kada Dom bude otkrio da je njegov osmogodišnji sin (Leo Abelo Peri) posljednja meta Danteove osvete.

 

U režiji Luja Leteriea, film PAKLENE ULICE 10 ponovo je okupio prvobitnu glumačku ekipu koju čine  Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Chris “Ludacris” Bridges,  Nathalie Emmanuel, Jordana Brewster, Sung Kang, Jason Statham, John Cena i Scott Eastwood, kao i dobitnice Oskara Helen Mirren  i Charlize Theron.

U filmu takođe glumi i izvanredna nova glumačka postava, koju predvode dobitnica Oskara Brie Larson u ulozi Tes, odmetnute predstavnice Agencije, Alan Ritchson kao Ejms, novi šef Agencije koji nije blagonaklon ka Domovoj ekipi kao što je to bio njegov prethodnik, gospodin Niko, Daniela Melchior kao Brazilka, učesnica uličnih trka koja ima snažnu vezu sa Domovom prošlošću i legendarna dobitnica Oskara, Rita Moreno, kao Domova i Mijina baka Toreto.

 

Na vrh