Sport

Ovog ljeta četiri kampa za golmane Akademije Asmir Begović

Akademija Asmir Begović ovog ljeta će organizovati četiri specijalizovana trening kampa za golmane širom Bosne i Hercegovine.

Stadion “Hakija Mršo” u Vogošći bit će domaćin dvodnevnog kampa 11. i 12. juna, a nakon toga će jednodnevni kampovi biti održani u Tuzli 2. jula, Bihaću 9. jula i Konjicu 16. jula.

Već petu godinu zaredom golmanska Akademija Asmir Begović, koju je nekadašnji reprezentativni golman BiH i trenutni član Evertona pokrenuo u Sarajevu, a koja svoje ispostave ima i u Engleskoj i Njemačkoj, organizuje ljetne kampove za perspektivne mlade vratare.

– Pokazalo se da su kampovi najbolji način da se mladi golmani upoznaju s intenzivnim radom u profesionalnom okruženju, ali i dobiju povratnu informaciju na čemu trebaju raditi – objašnjava Begović.

Dodao je da su i jednodnevni i dvodnevni kampovi temeljito planirani kako bi pružili što raznovrsniji trening, odnosno kako bi golmani na individualnom nivou izvukli maksimum i taj rad primijenili u svom daljnjem radu.

U Sarajevu je od 2018. svake godine organizovan kamp, kroz koji je prošlo gotovo 300 mladih golmana, koji su radili s nekim od najboljih golmanskih trenera u Bosni i Hercegovini.

Iz prvog kampa je nastala i ideja o Akademiji Asmir Begović, koja danas želi napraviti iskorak i profesionalni golmanski trening približiti i mladim i perspektivnim golmanima iz drugih dijelova BiH, saopćeno je iz Akademije.


Komentari

Na vrh