Sport

OVO NEMA VIŠE VEZE SA SPORTOM – NK Teočak teško optužuje NS TK: Em su nas pretukli, izgubili smo tri boda i dobili kaznu od 200KM

NK Teočak je upitio teške optužbe na račun Nogometnog saveza Tuzlanskog kantona koji je nakon prekida utakmice koju je ovaj tim igrao u gostima sa ekipom Huskića, kaznio ekipu Teočaka sa oduzimanjem 3 boda i novčano sa 200 KM.

Saopštenje NK Teočak prenosimo u cijelosti …

 

Sramota i linč u Huskićima dobili su svoj epilog. Naša ekipa, koju su fizički napali domaći igrači, redari i publika, kažnjena je sa 200 KM i oduzimanjem tri boda. Igrači koji su izvukli najdeblji kraj, Sejfo Halilović i Amar Alić su kažnjeni sa pet utakmica neigranja i sa novčanim kaznama od po 100 KM. Utakmica je registrovana 3:0 za domaće, koji su „nagrađeni“  za lošu organizaciju utakmice sa kaznom od 200 KM, a igrači koji su učestvovali u tuči su dobili po 5 utakmica suspenzije i po 100 KM kazne. „Teren“ u Huskićima nije suspendovan, pa će domaći imati priliku da pokazuju svoj primitivizam i u buduće.

Šta reći na ovu sramnu odluku NS TK-a? Gospodo, imate li i trunku srama i dostojanstva ?

Poslali ste i nama i svim drugim ekipama poruku da redari, publika i N.N. lica mogu da upadaju u teren i da tuku koga hoće i to za novčanu kaznu od 200 KM. Također, ovim ste nam jasno stavili do znanja da smo budale što utakmicu redovno najavimo u policiji i što je policija prisutna na terenima.

Sve ovo više govori o Vama nego o nama. Za sve ono što se ubuduće bude dešavalo, odgovorni ste isključivo vi.

Mi se predati nećemo. Žalit ćemo se na ovu drakonsku kaznu, ali znajući sa kim imamo posla, pretpostavljamo da je to uzaludan posao.

Nakon ove odluke, Uprava kluba će odlučiti u kom pravcu ćemo dalje djelovati. Sve opcije su otvorene, pa i ta da napustimo takmičenje i da ne budemo dio ovog lopovsko-mafijaškog cirkusa.

Prvi korak je da na inicijativu velikog broja klubova pokrećemo peticiju za neigranje na gostovanju u Huskićima.

Na kraju da se zahvalimo delegatu utakmice, koji je u izvještaju naveo ono što se dogodilo, ali ni to nije bilo dovoljno da  fudbalska mafija i podzemlje donese ovakvu sramnu presudu (izvještaj delegata u fotografijama ispod). Zahvaljujemo se i drugim klubovima, koji su nam pružili podršku nakon utakmice i čiji su predstavnici nas upozoravali šta nam se sprema. Veliko hvala i našim navijačima, koje pozivamo na suzdržanost, bez obzira što razmišljamo isto. Posebno hvala našim igračima i stručnom štabu, zbog svega što su prošli u Huskićima. Momci, ponosni smo na vas!

A vama, iz NS TK-a, još jednom poručujemo: SRAMOTA, ali vaša. Naš obraz je čist i ponosni smo na to.”

 

 

Naime, u utakmici 14. kola Druge lige TK-a grupa Zapad gostovali smo u Huskićima kod ekipe Jedinstva. Utakmica je prekinuta u 64. minuti nakon napada na naše igrače od domaćih igrača,redara i publike. Nakon toga, NS TK-a je donio odluku da se utakmica registruje 3:0 za domaće, nama su oduzeta tri boda, novčano smo kažnjeni i naši igrači su suspendovani.

 

 

Povodom ovih optužbi kontaktirali smo i Nogometni savez TK, a sekretar saveza nam je rekao da je danas sastanak Takmičarske komisije koja je i donijela ove odluke pa će se očitovati i o pismu NK Teočak.

Na vrh