Horoskop

Ovo je za sve znakove horoskopa – Najopasnija zamka koju nam donosi predstojeći RETROGRADNI MERKUR

Budući da ova planeta utiče na komunikaciju, njegova retrogradna sezona mogla da bi da nanese mnogo štete …

 

Takozvana retrogradnost neke planete dešava se kada ona, suštinski, usporava, zbog čega može da izgleda kao da se kreće unazad, iz perspektive nas na zemlji. Planeta se, zapravo, ne kreće unazad (jer to nije ni moguće).

Budući da se u slučaju Merkura to dešava oko tri puta svake godine, njegovi efekti su, ako pitate one koji vjeruju u astrologiju, najuočljiviji, naročito jer je u pitanju planeta koja vlada govorom, komunikacijom i transportom.

 

Pošto udaljenije planete Sunčevog sistema ne vladaju ovim temama, mahom ključnim za čojveka, njihov uticaj nije toliko očigledan, makar ne isprva.

 

Što se tiče uticaja retrogradnog Merkura krajem ljeta i početkom jeseni 2022. godine, on počinje 9. septembra i potrajaće sve do 2. oktobra.

 

Prema tumačenju astrologa, on će i ovog puta učiniti da sve što se tiče detalja, informacija i komunikacije bude veći izazov.

Predstojeći retrogradni Merkur će se “stacionirati” u polju Vage, kardinalnom vazdušnom znaku, što će vas podstaći da preispitate način na koji posredujete između drugih, povezujete se, ali bi mogao da vas natjera i da potražite ravnotežu u životu.

 

Budući da Vagom vlada Venera, ljudi bi mogli da budu pošteniji jedni prema drugima i da saslušaju sve strane priče prilikom rasprava.

Međutim, kako je Merkur retrogradan, i to važi za pripadnike svih znakova.

Nakon toga, Merkur se vraća u zemaljski znak Djevice, što će vratiti komunikaciju na polje logike i efikasnosti. Drugi dio ovog perioda bi zato mogao biti lakši i produktivniji, ali ne očekujte da uticaj retrogradnog Merkura potpuno zamre.

 

 

Glossy

Komentari
Na vrh