Lifestyle

Ovako pripremite Begovu čorbu, miljenicu svake trpeze

Jedno od najpoznatijih jela sa našeg područja je Begova čorba. Ona krasi svaku trpezu i neizostavno je jelo bh. kuhinje. U zimskom periodu, kada nam je neophodno da pojedemo nešto „toplo i na kašiku“, Begova čorba će biti najbolji izbor. Kombinacija pilećeg mesa i povrća spaja se u onaj prepoznatljivi ukus kojem malo ko može odoliti. Ona krijepi, snaži i liječi, podsjeća na onu domaću atmosferu, na vrijeme provedeno u krugu porodice i prijatelja.

Povrće će našem tijelu osigurati potrebne vitamine i minerale koji jačaju naš imunitet, a meso će pružiti našem tijelu potrebne proteine koji će nam pomoći proizvesti više vlastite toplote tokom hladne zime. Uz ovu zdravu stranu naše čorbe dodaćemo i savršenstvo okusa na našim nepcima.

Iz svoje #OvakoJeLako kuhinje, Mesna industrija Ovako vam donosi recept za Begovu čorbu „kraljicu svih čorbi“.

 

http://www.ovako.ba/recepti.php

 

Ovako proizvodi su proizvedeni od najkvalitetnijih sirovina i u skladu s visokim standardima kvalitete. Mogu se konzumirati svakodnevno, kao zaseban proizvod ili u kombinaciji sa drugom hranom. Široka paleta Ovako proizvoda priprema se po tradicionalnoj bosanskohercegovačkoj recepturi, uz vrhunsku kombinaciju mesa i začina. Ukoliko je Vaš izbor svježa piletina, zamrznuta ili pileći proizvodi Ovako, budite sigurni da ćete uživati u vrhunskom kvalitetu tradicionalne recepture.

Na vrh