Lični stav

Otvoreno pismo Fatmira Alispahića vlasniku firme Alma Ras u Olovu: U vaš objekat su, nakon dojave, uletile agresivne vehabije…

Poštovani, u ovoj priči je ključni momenat da trojica vehabija silovito ulaze u prostor za pušače vašeg kafića, gdje sjedim sa tri kolegice.

 

Prethodno su se dva auta, kao u akcionim filmovima, zaustavila poprečno, naspram kafića. Trojica iz prvog auta su uletila u kafić, a dvojica su ostali u drugom autu. Kada su vidjeli da nisam sam, sjeli su za centralni sto i počeli da glasno, kobejagi, raspravljaju o nečemu.

 

Pošto smo vidjeli da situacija nije regularna, minut-dva poslije tri kolegice i ja smo se udaljili iz kafića. Naravno, sve ovo s vama nema nikakve veze osim u varijanti da je vaš uposlenik ovim vehabijama dojavio da je u objektu Fatmir Alispahić.

 

Zato vam ovo i pišem. Putovali smo sa dva auta iz Sarajeva prema Tuzli. Dvije kolegice i ja smo došli ranije, a pošto su one ušle u prodavnicu, ostao sam sam u holu objekta. Po dolasku treće kolegice, ušli smo u separe za pušače. U prodavnici i u kafiću nije bilo nikoga osim osoblja. Mogao sam zapaziti da vaš uposlenik nekome telefonira, gleda par puta prema meni, i odlazi. To sam tek kasnije doveo u vezu sa ovim, po mom sudu, pokušaju fizičkog napada na mene. Sasvim slučajno, vezano za jednu raspravu na Facebooku, otkrit će se identitet ovih ljudi.

Sudeći po preporuci jednog od tih vehabija – da mene treba toliko izudarati štilima da mi cijelo tijelo bude u hematomima – mogu pretpostaviti da im je to bila namjera. Zamislite kako bi to bilo negativno za vaš poslovni imidž da se takvo nešto dogodilo u vašem objektu!

 

Ni za Olovo nije dobro da slovi kao grad u kome djeluje vehabijska banda, spremna da presreće i premlaćuje putnike.

 

U prilogu su screenshotovi ovih poruka za čije dešifrovanje nije potrebna velika inteligencija.

 

 

Mr. sc. Fatmir Alispahić, književnik i publicista

Na vrh