Lični stav

Otvoreno pismo Dragoslava Šinika – Bakiru Izetbegoviću: … a dao sam glas Miloradu

Da svaka izjava u BiH uvijek ima više strana pokazuje i Otvoreno pismo g-dina Dragoslava Šinika oca djeteta sa celebralnom paralizom Bakiru Izetbegoviću, a povodom njegovih izjava u vezi mu kolege političara Milorada Dodika, koje prenosimo u cijelosti …

 

 

Otvoreno pismo gospodinu Bakiru Izetbegoviću…

Poštovani gospodine.

Ja sam Šinik Dragoslav, otac djeteta sa cer. paralizom, predsjednik sam udruženja za pomoć mnrl Gradiška.

Vezano za vašu izjavu da su loši ljudi, Srbi koji su glasali za Milorada Dodika … želim kao običan gradjanin da vam pojasnim.

Od marta mjeseca nabavljam lijekove za djecu sa smetnjama u razvoju na prostoru cijele Bosne i Hercegovine i sve to, besplatno.

Nikada nisam pitao kako se djete zove i gdje živi, a dao sam glas Miloradu.

Od novembra mjeseca kupujem ljek za Dervić Arslana iz Bužima, mjesečno 2400 km i nosim da djete živi, jer u Unsko Sanskom kantonu ovo djete nema pravo na život.

Dok ovo pišem, čekam lijek iz Beograda koji ide od mene u Travnik, a glasao sam za Milorada.

1000 kutija klizmi dijazepam sam kupio u Srbiji po 11 km i besplatno poslao širom Federacije BiH jer nažalost tamo djeca sa epilepsijom ih nemogu dobiti na recept, plaćaju ih 60 km, a glasao sam za Milorada.

2 godine sam organizovao međunarodno druženje djece i omladine sa smetnjama u razvoju sa prostora bivše Jugoslavije gdje je bilo na stotine porodica iz Federacije BiH, gdje su svi bili počašćeni i ugošćeni kao najrođeniji, a glasao sam za Milorada.

Molim vas kao čovjeka od autoriteta u Federaciji BiH da prvo rješite probleme ove populacije jer i to su stanovnici BiH, pa da onda ovakve izjave dajete.

Mnogi će možda misliti da sam loš čovjek što glasah za Milorada, al iskreno mi je svejedno.

Ja nisam političar niti se bavim politikom i kao sve ove godine i sutra i prekosutra i dok sam živ, Arslan u Bužimu, Mirsad u Mostaru, Almir u Zenici……….. sve su to moja djeca za koju bih sutra krv svoju dao.

Iskreni prijatelji širom BiH, dijaspore, cjelog svjeta, koji su ikada imali priliku da me upoznaju, razumjet će ovo pismo.

Svi vi koji se politikom bavite, pokušajte se potruditi takmičiti ko će bolje uslove za našu djecu da obezbjedi.

Znam da će biti iskrenih prijatelja da ovu objavu podjele, zato im hvala.

Na vrh