Kult(ura)

Otvorena izložba slika nastalih na Kalesijskoj likovnoj koloniji

Sekretar Organa uprave Mujo Tosunbegović pred velikim brojem posjetilaca i zaljubljenika u umjetnost otvorio je izložbu slika nastalih na Kalesijskoj likovnoj koloniji (KLIK) u BKC-u „Alija Izetbegović”.

Zaista sam presretan jer vidim mnogo umjetničkih djela koja ostaju kao trajna uspomena našoj ustanovi. Općina Kalesija je dala svoj doprinos kroz sponzorstvo održavanja Kalesijske likovne kolonije i svakako ćemo nastaviti da ulažemo u našu kulturnu ustanovu, a dokaz za to je i planirano povećanje sredstava za njen rad u narednoj godini, kazao je Mujo Tosunbegović.

Direktor BKC-a „Alija Izetbegović”, Fahrudin Sinanović zahvalio se gostima koji su došli, ali i domaćim likovnim umjetnicima koji su učestvovali i dali svoj doprinos promociji Kalesije kroz slike.

Prva Kalesijska likovna kolonija održana je 2011.godine pod nazivom „Džafići 2011” i održana je u istoimenopm naselju u MZ Vukovije Gornje, a tada pored BKC-a organizaciju potpisuje i kalesijski Preporod. Svake godine kolonija se održava na drugoj lokaciji, a sve sa ciljem promocije Kalesije i njenih ljepota.

Postavka, odnosno izložba bit će otvorena do kraja godine, a posjetioci će istu moći posjetiti svaki radni dan od 08:00 do 16:00 sati.

Na vrh