Tuzla

Otkriven identitet ubijene žene u Lipnici

Iz Kantonalnog tužilaštva TK otkrili su identitet juče ubijene žene u Lipnici.

Njihovo saopštenje prenosimo u cijelosti:

  • Postupajući tužilac Tužilaštva Tuzlanskog kantona i istražitelji Sektora kriminalističke policije MUP-a TK obavljaju sve potrebne istražne radnje u cilju utvrđivanja činjeničnog stanja u vezi sa pronalaskom beživotnog tijela Selme Baluković (48) u porodičnoj kući u prigradskom tuzlanskom naselju Lipnica. Preminula žena je imala povrede na vratu i ubodnu povredu u predjelu grudnog koša. Danas će biti obavljena obdukcija tijela kako bi se utvrdili tačni uzroci smrti.
  • U kući je je pronađen i njen muž, pedesetogodišnji mađarski državljanin, koji je također povrijeđen, sa ubodnim povredama u predjelu abdomena. On je podvrgnut operativnom zahvatu u UKC –u Tuzla i trenutno se nalazi na odjeljenju intenzivne njege.

    Jučer je obavljen uviđaj na mjestu događaja i izuzeti su svi potrebni tragovi biološkog porijekla, kao i predmeti koji su od značaj za utvrđivanje činjenica koje se vezuju za ubistvo.

    Obavit će se sva potrebna vještačenja, a izdata je i naredba za tjelesni pregled mađarskog državljana. Također, istražitelji obavljaju saslušanja određenih osoba koji bi mogle imati saznanja o događajima koji su prethodili ubistvu žene.

    Više informacija ćemo biti u mogućnosti saopćiti nakon obavljanja potrebnih vještačenja i istražnih radnji.

 

Što se tiče muškarca koji je juče primljen na UKC te uspješno operisan današnje njegovo stanje je stabilno, spontano diše, i stabilnih je parametara.

Na vrh