Nekategorisano

OŠ Mejdan bogatija za 208 lektira (VIDEO)

Biblioteka Osnovne škole „Mejdan“ Tuzla od danas je bogatija za 208 lektira.

Za učenicu osmog razreda ove škole Amelu Burazer, veliku ljubiteljicu pisane riječi, nove knjige mnogo znače. Ističe da u biblioteci imaju mnogo pocijepanih knjiga te da će im ova donacija dobro doći.

U sklopu projekta “Razvijanje čitalačke kulture učenika osnovnih škola Tuzlanskog kantona”, svih 88 škola s područja ovog kantona dobit će više od 200 novih lektira. Riječ je o trogodišnjem projektu, a tokom ove – prve godine, 27 škola sa područja kantona dobit će nove knjige.

Projekt se realizuje u okviru tri komponente.

– U ranijem periodu imali smo seminare u Pedagoškom zavodu kada su prisustvovali svi nastavnici koji rade s djecom, koji su zaposleni u bibliotekama. Druga faza je ovo današnje uručenje knjiga a treća faza će biti seminar koji će se održati za vrijeme ljetnog raspusta kada će se prezentirati rezultati do kojih su došli nastavnici u svojim školama – izjavio je Samir Durmić, predsjednik Rotary cluba Tuzla.

Direktor Pedagoškog zavoda TK Nikola Čiča ističe da je ovo najznačajnije obogaćivanje bibliotečkog fonda u posljednjih dvadesetak godina.

A da imaju gdje čitati svoje nove lektire, pobrinula se škola. Napravili su kutak za čitanje.

– Jednu učionicu smo namjenski napravili za čitanje, gdje se djeca na miru mogu posvetiti književnosti, da uživaju u onome što vole – kazala je direktorica OŠ Mejdan Sanela Jaganjac.

Lektire će se dijeliti do sredine juna, a naredna škola kojoj će knjige biti uručene je OŠ Breške.


Komentari
Na vrh