Sport

Optimizam u Tuzla Cityju uoči debija na Pecari

Nakon skoro 40 dana rada, odigranih pet utakmica s kvalitetnim protivnicima u kojima smo četiri puta pobijedili, spremno dočekujemo početak prvenstva u okviru Premijer lige BiH, izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare Slobodan Starčević, šef stručnog štaba novog bh. premijerligaša Tuzla Cityja.

Podsjetio je da su svi igrači spremni za duel 1. kola protiv Širokog Brijega osim Aleksandra Milakovića, koji zbog teške povrede ligamenata mora na operaciju, a to znači pauzu od najmanje pola godine.

Tuzla City će put Širokog Brijega krenuti u subotu, a Starčević nije otkrio početni sastav ekipe.

– Svih 18 igrača koji krenu na put, a pogovoto onih 11 koji će početi susret na Pecari, vrlo dobro znaju šta želimo i trudit će se da to ostvare – kazao je Starčević.

Ponovio je da su ambicije Tuzla Cityja opstanak u ligi, a iduće godine razmišljat će se o većim ciljevima.

– Viši cilj je svakako da se umiješamo među četiri najbolje ekipe lige – kazao je strateg ekipe iz Simin Hana.

Za ekipu Širokog Brijega, čiji nastup protiv Domžala je pratio putem interneta, rekao je da su kvalitetan sastav, koji igra veoma brzo i agresivno. Pecara je neosvojiva tvrđava i za bolje ekipe od Tuzla Cityja.

– Ali, svjesni smo i svojih kvaliteta, tako da u debitantskom nastupu očekujem povoljan rezultat – kategoričan je Starčević.

Kapiten ekipe Ivan Kostić, ukratko se osvrnuo na pređeni put od Prve federalne do Premijer lige, dodavši da je bilo dosta prepreka i onih koji nisu željeli uspjeh Tuzla Cityja.

– Iza nas je uspješan put, a sada su nam misli okrenute ka Premijer ligi i Širokom Brijegu. Domaćin je favorit, ali idemo se nadigravati, pa ko bude bolji neka pobijedi – istakao je Kostić.

Utakmica Široki Brijeg – Tuzla City igra se u nedjelju od 20.30 sati.

Na vrh