Tuzlanski kanton

Općinski načelnik Kalesije upriličio bajramski prijem

Općinski načelnik Sead Džafić danas je u prostorijama BKC-a “Alija Izetbegović” upriličio tradicionalni bajramski prijem za predstavnike javog, vjerskog, sportskog, kulturnog i političkog života sa područja naše općine, kao i predstavnike boračkih organizacija i udruženja te direktore javnih preduzeća, institucija i ustanova.

Bajramski dani su dani kada se malo više družimo i grupišemo. Okupljamo se i razmjenjujemo mišljenja i to treba da radimo konstantno tokom cijele godine. Također, trebamo izbjegavati da govorimo ružne riječi jedni o drugima, trebamo zajedno raditi na proširenju kruga prijatelja, poznanika i naučiti jedni drugima da praštamo jer samo na takav način ćemo učvrstiti naše jedinstvo, rekao je općinski načelnik Sead Džafić u svome obraćanju.


On je pozvao i predstavnike političkog života da ulože više napora i pomognu Kalesiji na svim nivoima vlasti, jer ova općina je 23.maja 1992.godine postala prvi oslobođeni grad u BiH.

Na jedinstvo i okupljanje pozvao je i glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Kalesija Muharem ef. Mešanović koji je istakao da se ovakva druženja, kahva i baklava trebaju češće biti razlog za okupljanje kako bi se razgovaralo i na taj način donosile se kvalitetnije i bolje odluke u jednoj zajednici, odnosno džematu.


Komentari
Na vrh