Business

Općinski načelnik Kalesije Sead Džafić dobitnik zlatne nagrade i priznanja „Globallocal“

Međuanrodni ekonomski forum „Perspektive“ Dubrovnik i „Promo global“ Zagreb Odlukom Međunarodnog komiteta za dodjelu Internacionalnih nagrada i priznanja za zajednice i institucije za kreiranje dobrog ambijenta za razvoj poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Evropi, na Drugom svjetskom kongresu poduzetnika koji se održava u Skoplju dodijeli su Zlatnu nagradu i priznanje Općini Kalesija, odnosno načelniku Seadu Džafiću za kreiranje dobrog ambijenta za razvoj poduzetništva u kategoriji „Najbolje lokalne zajednice u 2019. godini“.

Ovo je veliko priznanje i drago mi je da smo prepoznati u srednjoj i jugoistočnoj Evropi kao općina koja stvara dobre uslove za ulaganje i koja se u potpunosti stavlja na raspolaganje poduzetnicima, kazao je općinski načelnik Sead Džafić nakon preuzimanja nagrade.

On je istakao da će ovo biti dodatni vjetar u leđa da se i u narednom periodu prave programi i postavljaju ciljevi koji će u konačnici dobro doći i pomoći privrednicima i onima koji se odluče da investiraju u Kalesiju.
dobitnici nagrade
Ovu prestižnu nagradu pored Općine Kalesija dobile su i Općina Ilinden (Sjeverna Makedonije), Maribor (Republika Slovenija), Gavgelija (Sjeverna Makedonija), Sombor (Republika Srbija), Općina Kneževi i Vinogradi (Republika Hrvatska) i Općina Laktaši (Bosna i Hercegovina).

Kada je riječ o najboljim javnim institucijama sa zakonodavnim ovlastima priznanja su dodijeljena za Ministarstvo gospodarstva i prostornog uređenja Posavske županije te Ministarstvu trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona.

Od Općina i Gradova iz Bosne i Hercegovine priznanje „Globallocal“ dobili su općina Gradačac, Općina Derventa, Grad Goražde, Općina Gacko, Bosanska Krupa i Konjic.

Na vrh