BiH

ONO kad te “pohvali” Glas Amerike – Ne stišavaju se reakcije na vijest iz SAD-a o proruskoj politici lidera HDZ-a Dragana Čovića.

Svoj komentar na društvenim mrežama dao je i dugogodišnji izvjestilac iz Ujedinjenih nacija u New Yorku, bh. novinar Erol Avdović.

Avdović podsjeća kako je i ranije ukazivao na ono što se događa danas.

“Washington se jasno protivi trenutačnoj politici HDZ-a, javlja VOA. Samo prije nekoliko mjeseci imali smo vijest AJB da je State Department sklon podržati HDZ oko izbornog zakona. Neki od nas su govorili da to nije potpuni, sveukupni, pa ni zvanični stav SAD-a i da treba sačekati!, poručio je on.

 

Podsjetimo, Glas Amerike, najveća američka državna multi-medijska organizacija, objavila je video koji govori o aktuelnim političkim (ne)djelima lidera HDZ-a BiH Dragana Čovića.

 

Dragan Čović tvrdi da se zalaže za ‘evropske vrijednosti’. Djela Čovića i njegovih političkih podružnica su ipak antidemokratska i proruska. Parlamentarci HDZ BiH su glasali protiv pridruživanja zapadnim sankcijama Rusiji. Time su stavili sebe van evropskih tokova i rame uz rame sa SNSD-om. Sada narušavaju osnovni princip demokratije – izbore. Ministar finansija Bevanda (HDZ BiH) kao razlog navodi nedostatak novca. Novac za funkcionerske plate i skupa vozila ipak nije upitan. Hrvatski narodni sabor kojim Čović predsjedva prijeti i osnivanjem trećeg entiteta. Sjedinjene Američke Države se jasno protive aktuelnoj politici Čovića i HDZ BiH”, navodi se u videu koji je objavljen na Twitteru.


Komentari
Na vrh