BiH

Oni u Sarajevu i Banja Luci ne razumiju da je to dio našeg života – Malo smo mjesto, borimo se za opstanak u Kladarima Donjim kod Modriče

Na razvoj lokalnih zajednica u nekom kraju u Bosni i Hercegovini, utjecalo je niz društveno-političko-gospodarskih odnosa. U selu Kladari Donji kod Modriče prateć tijek vremena prikazano je kako se razvijalo školstvo nekad i sada. Pod utjecajem različitih vlasti institucija u vremenskim periodima. Počevši prije nesretnog rata u Kladarima Donjim je bilo glavno sjedište za učenike iz Garevca, Čardaka, Miloševca i Kladara. Početkom rata dolaze problemi, dvorana je devastirana, učenika nema ali imaju povratnici kojima je potrebna dvorana za susrete i ured mjesne zajednice. Odlučno idemo u nastavak sa projektima za period 2024/25godina.

Projektom se predlaže postavljanje novog krovišta na zgradu dvorane i obnova stolarije. 

Trenutno krovište prokišnjava te ga je potrebno hitno zamijeniti kao i kompletnu stolariju. Dvorana bih služila za susrete sa mještanima, uredom mjesne zajednice, knjižnicom i slično.

❗❗Projekat dvorane je apliciran u Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica za period 2022 /23 godina još uvijek projekat nije odobren❗❗

Pozivamo nadležne institucije da obnove dvoranu, podsjećamo da je do završetka javnog poziva nešto manje od mjesec dana.

S poštovanjem
Predsjednik Hrvatskog bloka
Bosne i Hercegovine

Francisko Brdarić

Na vrh