Politika

Omer Berbić: Husiću, ne ponižavaj Tuzlu i većima se to obilo o glavu

Na iftaru koji je organizovala SDA, predsjednik Tuzlanske organizacije te stranke Šefik Husić u izjavi za RTVTK je poželio dobrodošlicu  gledaocima na “slobodnu teritoriju u opštini Tuzla”, što je protumačeno kao da time ostatak Tuzle naziva okupiranom teritorijom. Tim povodom reagovao je Omer Berbić, vijećnik Naše stranke u Gradskom vijeću Tuzla.

 

“Sramna izjava Husića pokazuje upravo onu politiku protiv koje se Naša stranka bori. Primitivnu, malograđansku i bez trunke moralnih principa. Nažalost, Husić predstavlja grupaciju ljudi koji žele razvaliti tuzlanske vrijednosti a koji se agresivno nameću kao pretendenti na vlast pred lokalne, oktobarske izbore. Dok god za oponente imaju Našu stranku, to im neće proći. Zaštitit ćemo Tuzlu i način života kakav se ovdje oduvijek živi.

 

Može Husić, naravno, govoriti šta hoće, upravo iz razloga jer je Tuzla slobodan i slobodarski grad, ali bi trebao paziti kad, gdje i kome to govori. Upravo slobodna Tuzla je postala utočište za mnoge naše sunarodnjake kada je to bilo najteže. Ako misli da ćemo pustiti da je takvi kao on okupiraju svojim ispadima, grdno se prevario.”

Na vrh