Sport

OKUPILE SE BH. JUNIORKE: Lukavac druga stanica u sklopu priprema za IHF/EHF Women's Trophy 2018“

Svih 18 juniorskih reprezentativki BiH, zajedno sa stručnim štabom, okupilo se danas u Lukavcu kako bi započeli sa drugim dijelom priprema za “IHF/EHF Women's Trophy 2018”, koji će se u Tuzli održati od 29. maja do 3. juna tekuće godine.

 

Dalo se primijetiti da su naše rukometašice odlično raspoložene, a prema riječima selektorice Kornelije Rajković Leko vremena za odmor nema.

 

“Za ovo okupljanje smo pripremili taktički dio, malo više uigravanje djevojaka, za razliku od prvog dijela priprema u Grudama kada smo radili na fizičkim stvarima. Što se turnira tiče, po mom mišljenju ova naša grupa je lakša, ali ne želim forsirati rezultat, jer je najveći rezultat da se reprezentacija uopšte okupila i nadam se da će se nastaviti raditi u budućnosti”, rekla je Rajković Leko po dolasku u Lukavac.

Jedina Tuzlanka među 18 igračica je Jasmina Osmanović. Rukometašica Jedinstva kaže kako joj je drago da su svi ponovo na okupu.

“Drago mi je i zbog mene jer sam među 18 igračica. Očekujem dobru atmosferu na treninzima i da ćemo zadovoljiti očekivanja selektorice i trenera. Pozivam publiku da dođu na naše utakmice i da nas podrže”, izjavila je Osmanović.

Nikolina Petrović rukometašica je mostarske Katarine. Izjavila je kako joj je čast što je dobila poziv među najbolje juniorke BiH, što smatra krunom dosadašnje karijere.

“Najviše mi se dopada zajedništvo među nama. Na turniru ima dosta jakih ekipa, ali mislim da imamo mnogo potencijala i kvaliteta za dobar plasman. Vjerujem u našu ekipu i sigurna sam da možemo daleko”, rekla je Petrović.

Reprezentativke BiH večeras će odraditi prvi trening u Sportskoj dvorani u Lukavcu, a tokom priprema koje će trajati sve do nedjelje, 27. maja mlade “Zmajice” odigrat će i dvije pripremne utakmice protiv Jedinstva iz Tuzle i Jedinstva iz Brčkog.

Takmičenja na “IHF/EHF Women's Trophy 2018” počinju u utorak, 29. maja, kada će naše reprezentativke od 18.30 sati igrati protiv selekcije Azerbejdžana. Podsjetimo, u našoj B grupi još se nalaze Velika Britanija i Luksemburg.

 

 

Načelnik Lukavca Edin Delić primio bh. juniorke: Ovo je šansa koju nismo htjeli propustiti!

Načelnik opštine Lukavac, Edin Delić danas je organizovao prijem za žensku juniorsku rukometnu reprezentaciju BiH, koja će se, upravo u ovom gradu, do nedjelje, 27. maja pripremati za najvažniji turnir godine – “IHF/EHF Women's Trophy 2018”.

 

Načelnik Delić je istakao kako je za BiH izuzetno važno da ponovo imamo žensku reprezentaciju, ali i da su pripreme naše nacionalne vrste u Lukavcu, za ovu opštinu događaj od velikog značaja.

 

“Mi u Lukavcu imamo mnogo sportskih timova koji se uspješno takmiče, ali nemamo žensku rukometnu ekipu, pa će ovo možda biti motivacija za naše djevojke i trenere da se osnuje i ženski klub na području naše opštine. Ovo je praznik za nas jer ćemo ugostiti našu reprezentaciju, vidjeti djevojke da se kreću našim ulicama i da se pripremaju na našim sportskim terenima. Ovo je šansa koju nismo htjeli propustiti. Mi koristimo svaki način da promovišemo ovaj vid sporta, ali i našu opštinu kao nekoga ko rado dočekuje ovakve goste”, izjavio je Edin Delić, načelnik opštine Lukavac.

 

Selektorica reprezentacije BiH, Kornelija Rajković Leko i generalna sekretarka Rukometnog saveza BiH, Lejla Hairlahović zahvalili su se načelniku Lukavca na velikoj podršci tokom priprema.

 

Opština Lukavac je reprezentaciji BiH i stručnom štabu obezbijedila sve uslove za odličan rad, pa je sada na djevojkama da na turniru koji u Tuzli počinje 29. maja daju svoj maksimum te obraduju naše navijače.

 

Na vrh