Kult(ura)

Oktobar u Narodnom pozorištu Tuzla

U Narodnom pozorištu Tuzla sve je spremno za početak nove pozorišne sezone. Iako pripreme za nove pozorišne komade uveliko traju, vrata Pozorišta za publiku će se otvoriti početkom oktobra, sa dvije predstave na repertoaru. Mališani će u subotu 1. oktobra u 12,00 časova, moći pogledati predstavu „Snjeguljica i čudno ogledalo“, za koju je adaptaciju teksta i režiju potpisao glumac Midhat Kušljugić. U predstavi igraju Luka Spasojević, Irma Zukić, Jasmina Dedić Ibrić i Mirza Mujagić.

Istoga dana, u subotu 1. oktobra u 19,30 časova na repertoaru je i predstava „Hamlet“ autora Williama Shakespearea i u režiji Zlatka Pakovića. U predstavi igraju Elvis Jahić, Adnan Omerović, Ivana Perkunić Mešalić, Irfan Kasumović, Mirza Ćatibušić, Jasmina Ibrahimović, Armin Filipović, Elmir Krivalić, Siniša Udovičić i Milenko Iliktarević. Predstavu „Hamlet“ tuzlanska publika će u ovoj sezoni moći pogledati i u petak, 28. oktobra u 19,30 časova.

 

U novoj sezoni prvu premijeru će doživjeti predstava „Pedagogija otpora Branka Ćopića“ autora i reditelja Zlatka Pakovića. Ova predstava je nastala u koprodukciji Centra OMAHA, Centra za kulturu Bihać, Kulturnog centra Novi Pazar i Narodnog pozorišta Tuzla. Premijera predstave „Pedagogija otpora Branka Ćopića“ je zakazana za utorak, 10. oktobra u 19,30 časova, a prva repriza već dan poslije, u srijedu 11. oktobra u 19,30 časova. U predstavi igraju Erna Begatović, Adnan Omerović, Elvis Jahić, Siniša Udovičić i Mirza Salihović.

 

Predstava „Budala na večeri“, autora Francisa Vebera i u režiji Midhata Kušljugića na repertoaru Narodnog pozorišta Tuzla je u petak, 14. oktobra u 19,30 časova. U predstavi igraju Milenko Iliktarević, Edis Žilić, Elvis Jahić, Remira Osmanović, Jasmina Dedić Ibrić, Siniša Udovičić i Midhat Kušljugić.

Mjesec oktobar se završava predstavom „Putovanje“, autora Vahida Klopića i u režiji Midhata Kušljugića, a predstava je na repertoaru u subotu, 29. oktobra u 19,30 časova. U predstavi igraju Remira Osmanović, Milenko Iliktarević i Midhat Kušljugić.

 

Informacije i rezervacije ulaznica možete izvršiti na mail adresu rezervacije@nptz.ba, te brojeve telefona +387 35 251 645 i +387 35 251 646.

Komentari
Na vrh