Business

Okrugli stol: Komora i OeAD, 23. marta

– Poboljšanje kvalitete učenja temeljenog na radu kroz jačanje uloge koordinatora praktične nastave i privrednih subjekta – 23. mart 2023. godine – Kantonalna privredna komora Tuzla –

 

Poslovni subjekti u Bosni i Hercegovini sve češće se susreću sa problemom nedostatka kvalifikovane radne snage, stoga potraga za odgovarjućom stručnom radnom snagom dobija sve veći značaj. Mlade osobe, s druge strane, imaju manje interesa za zanimanja u stručnim školama i češće se odlučuju za gimnazije i tehničke škole, a nakon toga za studiranje i visoko obrazovanje.
Stoga je veoma značajno da poslovni subjekti kvalitetnom praktičnom nastavom u sklopu stručnog obrazovanja privuku mlade i da tako postanu atraktivno radno mjesto za njih.
S tim u vezi, OeAD i Kantonalna privredna komora Tuzla Vas poziva na zajednički okrugli stol s predstavnicima Ministarstva obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona, Pedagoškog zavoda, privrede i škola 23. marta 2023. godine s početkom u 10:00 sati u prostorijama Kantonalne privredne komore Tuzla (75000 Tuzla, Trg slobode b.b.).
Cilj ovog sastanka je da pruži inspiraciju o mogućnostima organizacije praktične nastave kod poslovnih subjekta, kao i partnersku saradnju sa srednjim stručnim i tehničkim školama.

 

A G E N D A

P R I J A V N I  F O R M U L A R

Na vrh