Tuzlanski kanton

Oko 120 domaćinstava u Babinoj Luci kod kalesije dobilo pitku vodu

Općinski načelnik Seada Džafić zajedno sa predsjednikom Građevinskog odbora za izgradnju vodovodne mreže u naselju Babina Luka Faikom Mujkanovićem jučer je u upotrebu pustio vodu za oko 120 domaćinstava.

Za izgradnju primarne vodovodne mreže u ovom naselju Općina Kalesija je iz budžeta izdvojila oko 200.000 KM.

Mještani Babine Luke do sada su vodu dobijali iz svojih lokalnih vodovoda, bunara te su tokom ljeta se susretali sa mnogim problemima i nestašicom vode. Sada kada su spojeni na gradsku vodovodnu mrežu to je prošlost i smatram da će biti zadovoljni onim što smo uradili, kazao je općinski načelnik Sead Džafić.

Prema riječima direktora JP “Vodovod i kanalizacija” Sabahudina Sakića u Babinoj Luci su urađeni savremeni vodomjeri sa integriranim radio modulom za daljinsko očitavanje stanja potrošnje.

Sakić je pohvalio rad načelnika ali i ulaganje u vodovodni sistem u Kalesiji čime su stvorene pretpostavke da svaka kuća ima pitku vodu i da nema redukcije koja je bila u vrijeme prijašnjih vlasti.

Podsjećanja radi prije nekoliko dana počeli su i radovi za izgradnji primarne vodovodne mreže u naselju Zukići, čiju izgradnju finansira Općina Kalesija.

Komentari
Na vrh