BiH

Ogrešević: Kukić bi da Bošnjaci pognu glavu i pristanu na velikosrpski narativ, nema više toga, odlučno idemo u borbu za BiH!

Glasnogovorniku Trojke i aktuelnih vlasti Slavi Kukiću dobar Bošnjak je onaj koji šuti i pogne glavu, pa mu siluju majku i kćerku, odvedu u logore i na zvjerski način ubiju.

 

Ovako je na otvoreno pismo Slave Kukića članu Predsjedništva Denisu Bećiroviću reagovao lider Narodnog evropskog saveza Nermin Ogrešević i poručio: “Otvoreno pismo glasnogovornika Trojke i aktuelnih vlasti Slave Kukića upućeno Denisu Bećiroviću i njegovi javni istupi u kojima iznosi niz neargumentiranih optužbi na račun člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda bošnjačkog naroda, očito su dobro tempirani”.

“U vrijeme obilježavanja godišnjice genocida počinjenog u Srebrenici, u trenutku kad Milorad Dodik vrši državni udar i postavlja ‘uslove za deeskalaciju’, dok traje žestoka kampanja negiranja genocida i zločina, optuživati Bećirovića za populizam ili ratni vokabular, kako je to rekao Kukić, najblaže rečeno je licemjerno i zlonamjerno. Kukiću je najveći problem taj što je Bećirović pobrojao elemente, koji nam govore da se stvaraju uslovi da se genocid nad Bošnjacima ponovi”, istakao je Ogrešević i pitao:

 

“Šta je to onda Kukiću ispravan put i alternativa Bećirovićevim stavovima?”.

“Da član Predsjedništva iz reda Bošnjaka, i svi Bošnjaci, pristanu na velikosrpsku narativ da je u BiH bio građanski rat, da nije bilo genocida, da su svi isti i snose istu krivicu? Da se Bošnjaci natjeraju da šute?
Kukiću i njemu sličnim dobar Bošnjak je očito onaj koji šuti i pogne glavu, pa mu siluju majku i kćerku, odvedu u logore i na zvjerski način ubiju. Kukiću, nema više takvog Bošnjaka. Došlo je vrijeme da Bošnjaci dignu glave i budu odlučni, da se bore za svoju državu Bosnu i Hercegovinu, da ne dozvole nove ‘srebrenice’, ‘prijedore'… nove genocide. Bošnjake neće ušutkati i eutanizirati!”, zaključio je Ogrešević.

Na vrh