Politika

Ogrešević Konakoviću: Namjera nam je otvaranje očiju onima koji pričaju o reformiranom Dodiku

Narodni evropski savez i Stranka za BiH su u dobroj namjeri i vjeri u parlamentarnu proceduru uputili prijedlog zaključka kojim se Ustavna komisija zadužuje za pokretanje postupka promjene Ustava Federacije BiH, koji je Parlament usvojio.

“Shodno ovom, kao predlagači smo se osjetili odgovornim i da pozovemo predstavnike parlamentarnih stranaka SDA, HDZ, SDP i ostale, da razgovaramo kako da izađemo iz trenutne ustavne krize. Mi ne prejudiciramo rješenja, iako imamo svoje prijedloge. U međuvremenu i sam visoki predstavnik Christian Schmit je pozvao političare da se dogovore, pa je druga opcija koja nam se nudi da čekamo reakciju visokog predstavnika što je sramna i jadna pozicija i mišljenja smo da građani od nas očekuju da barem pokušamo nešto uraditi.

 

Naša namjera nije bacanje prašine u oči građanima, kako to kaže Konaković, već otvaranje očiju onima koji pričaju o reformiranom Dodiku i uspavljuju javnost pred njegovim opasnim djelovanjem.

Pošto smo svi stava da nismo za jednokratna rješenja onda je na nama da se potrudimo i nađemo kvalitetno dugoročno rješenje. NES i SBiH su do sada imali jasne stavove da nećemo biti dio Vlade koja je nametnuta”, naveo je predsjednik NES-a Nermin Ogrešević.

Na vrh