Business

Održani poslovni susreti privrednika TK i Vojvodine u Novom Sadu

Privredna komora Vojvodine i Kantonalna privredna komora Tuzla, organizovali su poslovne susrete privrednika dvije regije. Zoran Trposki sekretar Udruženja za industriju i Branislav Mamić sekretar Udruženja usluga u Privrednoj komori Vojvodine okupili su domaće privrednike kako bi dočekali goste iz Tuzlanskog kantona, razmijenili iskustva, predstavili svoje firme i usluge i napravili prve korake ka ostvarivanju saradnje. Delegaciju privrednika sa područja Tuzlanskog kantona koju su predvodili Almir Mešić sekretar Udruženja za građevinarstvo i IGM te Dino Kalesić sekretar Udruženja za trgovinu, ugostiteljstvo i turizam, činili su predstavnici firmi članica Kantonalne privredne komore Tuzla koji su u prethodnim kontaktima i razgovorima na sastancima u Komori, izrazili želju i zainteresovanost za poslovnim povezivanjem i saradnjom sa privrednicima iz Vojvodine.

Domaćini su predstavili aktivnosti Privredne komore Vojvodine, način rada i komunikacije sa svojim članicama. Istaknuta je neophodnost povezivanja privrednika ove dvije regije, apostrofirane su brojne mogućnosti saradnje, zajedničkih nastupa na trećim tržištima, potreba jače i stalne komunikacija a putem privrednih komora. Predstavnici Kantonalne privredne komore Tuzla su izrazili zahvalnost domaćinima na izvanredno organizovanom sastanku, na prilici da i jedni i drugi rade upravo ono što i jeste obaveza i zadatak privrednih komora, povezivanje privrednika svih krajeva, upravo kroz ovakve susrete, sajamske aktivnosti i posjete. Domaćini su za sve goste iz Tuzlanskog kantona obezbijedili i ulaznice za obilazak  86. Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu, jedne od najznačajanijih sajamskim manifestacija ovog karaktera u Evropi. Izuzetno uspješan sastanak u Privrednoj komori Vojvodine koji je rezultirao i konkretnim dogovorima za saradnju, završio je druženjem, obilaskom Sajma i dogovorom da se u što kraćem periodu dogovori i realizuje uzvratna posjeta u Tuzli.

NoviSad2

 

Delegaciju iz Tuzlanskog kantona uz predstavnike Kantonalne privredne komore Tuzla, činili su privrednici iz slijedećih firmi: „Solana“ dd Tuzla, “Nova Banka” a.d. Banja Luka Filijala Tuzla, TA  „Golden Tours“ Tuzla, „Lukavački sajam“ dd Lukavac, „Tehnograd Company“ doo Tuzla, „Tuzla-kvarc“ Tuzla, „Grin“ Gračanica, „Tehna“ Gračanica,  „Renesansa“ Živinice, „Fana“ Srebrenik, „Aronija Okanović“ Tuzla.

NoviSad3

 

  • Rekli su:

– Alen Džafić – „Fana“ Srebrenik: “Izvanredna aktivnost naše Komore. Upravo su ovakvi susreti ono što očekujemo od naše Komore da, uz sajamske nastupe, obezbijedi za članice mogućnost novih kontakata, proširenja tržišta. Drago nam je da je došlo do ovih susreta, uspjeli smo dogovoriti saradnju i nadamo se novim kontaktima u drugim regijama”.
– Edin Okanović – „Aronija Okanović“ Tuzla: “Više smo nego zadovoljni rezultatima poslovnih susreta. Ostvarili smo dobar kontakt sa potencijalnim distributerom naših proizvoda i možemo reći da je ova komorska aktivnost uspjela, zahvaljujemo što smo dio ove privredne delegacije”.
– Bakir Smailagić – „Solana“ dd Tuzla: “Izražavamo naše zadovoljstvo organizovanjem poslovnih susreta sa privrednicima Vojvodine. Uvijek postoji prostor za saradnju kada ima dobre volje i kada se stvore uslovi za povezivanje privrednika, baš ovako kako su to učinile Kantonalna privredna komora Tuzla i Privredna komora Vojvodine. Aktivnost za svaku pohvalu”.
– Igor Josipović – “Nova Banka” a.d. Banja Luka Filijala Tuzla: “Od velike je koristi razmijeniti mišljenja sa privrednicima iz drugih regija. Ovaj susret je bio prilika da i mi iz bankarskog sektora prenesemo jedni drugima iskustva i sagledamo šta je to što je moguće primjeniti u praksi na našem području. Hvala domaćinima na izvanredno organizovanom skupu”.
– Adnan Imerović – „Grin“ Gračanica: “Kao član UO Kantonalne privredne komore Tuzla mogu istaći svoje veliko zadovoljstvo organizovanim susretima. Posebno raduje činjenica da su na ovom sastanku dogovoreni i konkretni vidovi saradnje”.
– Asim Bečić – TA  „Golden Tours“ Tuzla: “Uz sajamske aktivnosti, organizovanje privrednih susrete je nešto što je nama privrednicima neophodno. Mi koristimo svaku priliku, posebno u oblasti turizma, ostvariti što više kontakata, stvoriti što više prilika za promociju, a ovo je bila idealna prilika da sve imamo na jednom mjestu. Uspjeli smo dogovoriti nastup privrednika iz TK na Sajmu turizma koji se u Novom Sadu održava u oktobru”.
– Asim Begović – „Tehna“ Gračanica: “Mi smo sada već stalni sudionici komorskih aktivnosti. Redovni smo učesnici sajamskih postavki koje oganizuje Kantonalna privredna komora Tuzla, posebno u Beogradu i Budvi a značajne kontakte ostvarili smo i na ovim privrednim susretima”.
– Hariz Altumbabić – „Grin“ Gračanica: “Bilo je veliko zadovoljstvo biti dio ove izuzetno uspješno priče, dobro organizovanih susreta koji su rezultirali dobrim kontaktima. Mislim da smo na dostojanstven način predstavili našu privredu i stvorili dobre pretpostavke za povezivanje sa partnerima iz cijele Vojvodine”.

 

 

 

Na vrh