Business

Održana manifestacija “Lideri biznisa TK 2017.” Po tradiciji,svečano i ugodno

U srijedu je u hotelu Tehnograd, održana tradicionalna manifestacija „Lideri biznisa TK 2017.“ i „Turističke zvijezde TK 2017.“. Manifestaciji je prisustvovao veliki broj gostiju, predstavnika vlasti i prijatelja novina. Priznanja je ispred Vlade TK uručio ministar trgovine, turizma i saobraćaja Mirsad Gluhić.

Stručni žiri, u konkurenciji od oko 50 kompanija, odabrao je lidere – one koji su svojim radom i asortimanom proizvoda zaplijenili pažnju tržišta i dali poseban doprinos privrednom razvoju Kantona.

Priznanja su dodjeljena kompanijama iz različitih oblasti- građevinarstva i proizvodnje, uslužnih djelatnosti, prehrambene industrije i obrtnih djelatnosti.

Lideri biznisa TK 2017. iz oblasti proizvodnje, građevinarstva, energetike i rudarstva: Radial d.o.o Gračanica, Babilon d.o.o Tuzla, Kovan MI d.o.o Gračanica, Geoservis d.o.o Živinice, UNIS TOK d.o.o Kalesija, Aksemont d.o.o Srebrenik, Solid Wood Gradačac, Tring d.o.o Gračanica, Umel Dalekovodmontaža d.o.o. Tuzla, Tehnograd Company d.o.o Tuzla

Iz oblasti uslužnih djelatnosti, priznanja su uručena Transturistu d.d Tuzla, Belamionix d.o.o Brčko, Centralno grijanje d.d Tuzla.

Iz oblasti prehrambene industrije, prema odluci žirija pripalo je kompaniji Gamus, dok je za obrt za uspješnu poslovnu godinu priznanje  uručeno OD Mekić, Gračanica.

 

U skladu sa kriterijumima koji su bazirani na značaju, prepoznatljivosti, inovativnosti  destinacije, Turistička zajednica  TK predložila je četiri objekta i jednu turistički značajnu manifestaciju za dodjelu priznanja.

Ovogodišnje turističke zvijezde su: Sajam turizma i ekologije „List“, Hotel Tehnograd Tuzla, Banja Ilidža Gradačac, Hotel Mellain, Hotel „Senad od Bosne“.

Priznanja im  je uručio Miralem Mešković, direktor Turističke zajednice Tuzlanskog kantona.

Na ovogodišnjoj manifestaciji specijalno priznanje za najbolju zdravstvenu ustanovu u BiH, pripalo je UKC-u  Tuzla. Nagradu je preuzela dr. Fahrija Skokić, pomoćnica direktora za medicinske poslove Javne zdravstvene ustanove Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla. Priznanje je uručio stručni savjetnik u ministarstvu zdravstva u Vladi TK.

Zlatna plaketa, dodjeljena je Turističkoj zajednici Tuzlanskog kantona, kao znak zahvalnosti redakcije u podršci pri realizaciji brojnih projekata.

Priznanja su dobili i saradnici naših novina: sportski novinar Jasenko Jeremić, kolumnista Zlatko Dukić, kao i Merima Aljić.

Merima Aljić je naš dugogodišnji saradnik. Nedavno je odbranila doktorsku disertaciju u oblasti turizma. Ponosno možemo istaći da je svo znanje iz ove oblasti, kao saradnica dijelila sa nama, ali i našim čitaocima.

Tokom manifestacije gosti su uživali u ugodnoj muzici, hrani i predivnom ambijentu hotela Tehnograd.

Na vrh