Vijesti

ODRŽAN SEMINAR – Unaprjeđenje teoretskih i praktičnih znanja u oblasti plesa kao i primjena istih u nastavi“.

U organizaciji Univerzitetskog plesnog kluba i Društva pedagoga tjelesnog i zdravstvenog odgoja TK- a, pod pokroviteljstvom Ministarstva za sport, kulturu i mlade TK-a 27.12.2019. godine održan je seminar pod nazivom „Unaprjeđenje teoretskih i praktičnih znanja u oblasti plesa kao i primjena istih u nastavi“.

Na Fakultetu za tjelesni odgoj i sport 70 – ak profesora/ica tjelesnog i zdravstvenog odgoja i razredne nastave jučer smo mogli saznati mnogo zanimljivosti o plesu i trenutnom stanju u osnovnim i srednjim školama na Tuzlanskom kantonu u pogledu ove teme.

Učesnici su zajedno sa predavačima podijelili svoja mišljenja i iskustva te saznali nešto više o važnosti plesa kao fizičke aktivnosti , ali i kao sredstva komunikacije.

 

s2

Pored bogatog edukativnog sadržaja,praktični dio bio je neizostavan. Sportskom dvoranom odzvanjao je ritam Bečkog i Engleskog valcera, te Disko koreografija nakon toga.

Još jednom smo se uvjerili u pozitivnu energiju koju donosi ova disciplina ali i  način na koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Nakon dvosatnog druženja i dodjele certifikata zadovoljni učesnici pozdravili su organizatore i zahvalili na odličnom druženju koje će,sigurni smo, nastaviti  sa tradicijom i narednih godina.


Komentari

Na vrh