Sport

Održan radni sastanak Organizacionog odbora i radnih tijela manifestacije Izbor sportiste godine grada Tuzla 2017

U zgradi Gradske uprave danas je održan radni sastanak Organizacionog odbora i radnih tijela manifestacije „Izbor sportiste godine grada Tuzla 2017.

“Konstituisali smo Organizacioni odbor, koji je imenovao Izvršni odbor, stručni i ocjenjivački žiri i okvirno smo odredili mjesto i datum održavanja manifestacije. Mjesto održavanja Izbora sportiste godine grada Tuzla je Narodno pozorište Tuzla, a datum između 20. i 22. februara. Radi se o našoj tradicionalnoj manifestaciji, a izbor najuspješnijih sportista, po različitim kategorijama, izvršiti će stručni žiri. Mi ćemo uručiti nagrade u skladu sa odlukama stručnog žirija. Što se tiče Grada Tuzle, mi nikada nismo više ulagali novca u sport i sportske objekte. Kao primjer bih naveo stadion Tušanj koji je građen 1957. godine, a pored redovnog održavanja, bilo je ulaganja u sjevernu tribinu i sada gradimo istočnu tribinu. Generalno se sport finansira putem Sportskog društva Sloboda, čiji rad podržava Grad, a SD Sloboda podržava klubove koji čine ovu sportsku porodicu. Najviše se izdvaja u fudbal i košarku, a značajan iznos novca se ulaže i u sportske objekte, kao što je stadion Tušanj i kao što je uvijek obnova, održavanje i rekonstrukcija SKPC Mejdan. Nastaviti ćemo ovim tempom. A što se tiče izbora sportiste godine grada Tuzla za 2017., vidjet ćemo kakvi su rezultati kada stručni žiri završi svoj posao”, izjavio je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, koji je ujedno i predsjednik Organizacionog odbora “Izbora sportiste godine grada Tuzla za 2017.”

Organizator manifestacije „Izbor sportiste godine grada Tuzla 2015“ je Sportski savez grada Tuzla, generalni pokrovitelj Grad Tuzla, a izvršni organizatori manifestacije su JU Centar za kulturu Tuzla i JU Narodno pozorište Tuzla.

 

 

 

Na vrh