Aktuelno

Održan Mitingu podrške generalnu Dudakoviću

Delegacija Vlade Tuzlanskog kantona, predvođena premijerom Jakubom Suljkanovićem prisustvovala je danas mitingu podrške generalu Atifu Dudakoviću, kojeg je u Tuzli organizirala Koordinacija boračkih Saveza Tuzlanskog kantona.

Premijer Suljkanović je ovom prilikom izrazio zadovoljstvo činjenicom da je general Atif Dudaković jučer, odlukom suda, pušten da se brani sa slobode.

„To je prva bitka koju je pravni tim, a time i uopšte cijela odbrana Bosne i Hercegovine, dobila u ovom specijalnom ratu koji se i danas pokušava voditi protiv Bosne i Hercegovine. Specijalnom ratu kojim se udara u same temelje, u odbranu naše cjelovitosti, suverenosti i nezavisnosti, za koju smo se svojevoljno izjasnili na referendumu i koju smo herojskim i časnim djelima naše Armije Republike Bosne i Hercegovine odbranili u ratu 92 – 95.“, rekao je premijer Suljkanović.

„Kao Vlada Tuzlanskog kantona, izražavamo punu podršku radu pravosudnih institucija u Bosni i Hercegovini i pozivamo ih da procesuiraju sve ratne zločine u periodu agresije na Bosnu i Hercegovinu. Istovremeno, ovom prilikom želimo apelovati na sve, a posebno političke zvaničnike, da poštuju rad pravosuđa i prestanu sa pritiscima na njegov rad“ rekao je Suljkanović.

Premijer je također izrazio uvjerenje da će general Dudaković sa svojim saborcima u pravednom sudskom procesu potvrditi svoju nevinost.

Miting Dudakovic 03 30 04 2018

„Primjer da se to može učiniti dostojanstveno i čestito, onako kako smo se borili i tokom rata je i odbrana našeg heroja Nasera Orića i drugih boraca kojima su se pokušala imputirati određena zlodjela. Kao što su to oni već uradili, očekujemo da to uradi i general Dudaković, te da još jednom i na pravnom polju odbrani svoju i čast Armije Republike Bosne i Hercegovine“, zaključio je Premijer Tuzlanskog kantona.

Prije održavanja mitinga delegacija Vlade Tuzlanskog kantona je položila cvijeće i odala počast stradaloj tuzlanskoj mladosti na „Kapiji“, a osim predstavnika Vlade, današnjem mitingu su prisustvovali predstavnici UG Žene Srebrenice, te drugih nevladinih organizacija i udruženja, kao i brojni građani.

 

Na vrh