Business

Održan Kviz znanja iz oblasti sigurnosti u saobraćaju i saobraćajne kulture

U okviru Bosanskohercegovačke sedmice inženjerstva (BHING), jučer je u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli sa odličnim rezultatima održan drugi po redu kviz znanja iz oblasti sigurnosti u saobraćaju i saobraćajne kulture. Na takmičenju je učestvovalo ukupno 11 timova (44 učenika) koji su predstavljali 7 škola na nivou TK, a to su: JU Mješovita srednja saobraćajna škola Tuzla, JU Mješovita srednja škola, Banovići, JU Mješovita srednja škola,Doboj Istok, JU Mješovita srednja škola, Gračanica, JU Mješovita srednja škola «Hasan Kikić», Gradačac, JU Mješovita srednja elektro-mašinska škola, Lukavac, JU Mješovita srednja škola, Srebrenik.

Pobjedu je odnijela JU Mješovita srednja saobraćajna škola Tuzla (Tehničar drumskog saobraćaja), dok su drugo mjesto dijelile JU Mješovita srednja škola «Hasan Kikić», Gradačac i JU Mješovita srednja škola, Gračanica (Tehničari za bezbjednost drumskog saobraćaja).

Cilj ovog projekta je doprinos povećanju stepena sigurnosti u saobraćaju na Tuzlanskom kantonu kroz podizanje nivoa znanja kod srednjoškolaca o sigurnosti u saobraćaju, saobraćajnim pravilima, pravilima ponašanja u saobraćaju, saobraćajnoj kulturi i posljedicama nepoštivanja saobraćajnih pravila i propisa.

Kako bi se utjecalo na smanjenje broja saobraćajnih nezgoda i povećanje sigurnosti djece i mladih u saobraćaju, a na djeci/mladima zanimljiv i motivirajući način, kroz edukaciju i takmičenje, ovaj projekat je podigao njihov nivo znanja o sigurnosti saobraćaja, saobraćajnim pravilima, pravilima ponašanja u saobraćaju, saobraćajnoj kulturi i posljedicama nepoštivanja saobraćajnih pravila i propisa.

Ovaj događaj podržali su kantonalna ministarstva obrazovanja i nauke i trgovine, turizma i saobraćaja, te Pedagoški zavod Tuzlanskog kantona.

Na vrh