Vijesti

Održan 2. GASTRO SHOW

U subotu je u Tuzli  ispred TC MERCATOR održan drugi po redu GASTRO SHOW koji je bio prepun sadržaja. Pored promocija i degustacija ,  posjetitelji su mogli uživati u  ljepoti folklornih nastupa  kulturno umjetničkih društvava iz nekoliko BH gradova.

Omer Isović ispred Udruženja ZMAJEVO SRCE je izjavio da je ovo samo nastavak  aktivnosti ZMAJEVOG SRCA na promociji naše kulture, tradicije, običaja, gastronomije.

Uz podršku brojnih Prijatelja manifestacije, danas je upriličena i gigantska sofra od skoro 40 metara kvadratnih  gdje su se sva jela pripremala od  brašna MLIN MAJIĆ koji je ujedno i generalni sponzor  ovog eventa .

gastro show 5-5

Udruženje ZMAJEVO SRCE je ovom prilikom dodijelilo i svoja najveća priznjanja a dobitnici su, pored ostalih i Emir Spahić, nekadašnji kapiten reprezentacije BIH,  i dr. Fatima Klempić, kao i Ilija Jurišić, Avdo Huseinović, te posthumno Muhamed Mujkanović doajen sevdaha, dr Dešo Mešić, Abdi Abdiji, vlasnik restorana Saranda i koji je bio i jedan od najvećih humanitaraca u Tuzli

Druga sezona GASTRO  SHOW-a će biti nastavljena za 14 dana kad nas očekuje najveća pica na svijetu u tepsiji a nakon toga i bosanski lonac od preko 4.000 litara te  najveća baklava na svijetu od preko 600 kilograma .

Za 14 dana kad pravimo gigantsku pizu saznaćemo i ko to pravi najbolje torte, kolače, ćevape, med, sokove, pivo, vino u Bosni  i Hercegovini. Partner u ovom dijelu nam je udruženje nutricionista  sa  profesorom dr.  Midhatom Jašićem na čelu koji je ujedno i šef katedre za prehrambenu tehnologiju na Tehnološkom fakultetu Univerziteta u Tuzli, istakao je Isović


Komentari

Na vrh