Tuzlanski kanton

Određena mjera jednomjesečnog pritvora za Mahira Alića (25) iz Bokavića kod Lukavca

Kantonalni sud Tuzla je na prijedlog postupajućeg tužioca odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Mahira Alića (25) iz Bokavića kod Lukavca zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo.

Postoji osnovana sumnja da je Alić dva sata iza ponoći  22. aprila 2023. godine na lokalnom putu u mjestu Bokavići kod Lukavca koristeći nož nanio dvije ubodne rane u lijevu stranu grudnog koša i u stomak Vernesu Aliću,  sa kojim je u bliskim rodbinskim odnosima, te je od posljedica povređivanja Vernes preminuo. Prethodno su Alići imali verbalni sukob u vikendici u kojoj su zajedno tokom dana konzumirali alkohol.

Odmah nakon događaja osumnjičeni je lišen slobode. Uviđaj na mjestu događaja su obavili dežurni tužilac i pripadnci Sektora kriminalističke policije MUP-a TK. Osumnjičeni je poslije kriminalističke obrade, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, predat u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumniičenog. U toku su sve potrebne istražne radnje i vještačenja.

Na vrh