Određen pritvor za za tri pakistanska državljanina zbog kidnapovanja i seksualnog iživljavanja nad državljanima Nepala

04.10.2021. 


Općinski sud Tuzla prihvatio je prijedlog postupajućeg tužioca i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za tri pakistanska državljanina, Muhammad Afzal (30), Hasan Riaz (27) i Salman Ali (30), zbog postojanja osnovane sumnje da su kao saučesnici u sticaju počinili krivična djela prevara, protivpravno lišenje slobode i prinuda na spolni odnos u  kojima  su oštećeni državljani Nepala.

Postoji osnovana sumnja da su pomenuti u drugoj polovini septembra četvorici Nepalaca obećali i doveli ih u zabludu da će im uz novčanu naknadu obezbijediti prelazak iz Bosne i Hercegovine u Italiju, da bi od Nepalaca u više navrata uzeli novac u ukupnom iznou od oko 5.500 eura , iako su znali da ih nisu u mogućnosti prebaciti u drugu zemlju niti da imaju takvu namjeru.

Tako su 27. septembra obećali da će prebaciti dvojicu Nepalaca iz BiH, te su ih odveli na šumsku lokaciju u tuzlanskom naselju Šički Brod, gdje su ih vezali kaiševima i vezicama za obuću i protivpravno ih lišili slobode tražeći dodatne iznose novca od njih.

Nakon toga su ih zastrašivali  video snimcima i fotografijama sa mučenjem ljudi, te su jednom Nepalcu, koji je i dalje  bio vezan, stavili nož pod grlo i prisilili ga da sa njima ima seksualni odnos.

Nepalci su nakon izvjesnog vremena uspjeli pobjeći i prijaviti događaje policiji.

Osumnjičeni su identifikovani i lišeni slobode slobode odmah nakon prijave događaja.  Sektor kriminalističke policije MUP-a TK je obavio uviđaj i saslušao određeni broj svjedoka. Obavljena je  kriminalistička obrada te su osumnjičeni uz  izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predati u nadležnost Tužilašva,  gdje su ispitani.

 

Istraga  je u toku.BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!