Aktuelno

Određen pritvor za tri osobe zbog navođenja na prostituciju

Na prijedlog Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona sudija za prethodni postupak Općinskog suda Tuzla odredio je mjeru jednomjesečnog pritvora za Mušu Mujagić (27), Risadu Osmanović (31) i Sanelu Dedić (40) iz Tuzle zbog postojanja osnovane sumnje da su počinile produženo krivično djelo navođenje na prostituciju.

 

Istraga za isto krivično djelo je otvorena i protiv Jasmina Biberovića (49) iz Tuzle koji je nakon ispitivanja u Tužilaštvu pušten da se brani sa slobode.

 

Postoji osnovana sumnja da je Muša Mujagić u periodu od 2016. do juna 2019. godine u svom ugostiteljskom objektu u Tuzli navodila i poticala više djevojaka, od kojih su neke i radile u njenom lokalu, da gostima pružaju seksualne usluge za novac u lokalu ili na drugim lokacijama. Risada Osmanović je osumnjičena da je također u svom ugostiteljskom objektu u Tuzli od februara 2018. do juna 2019. godine navodila i poticala djevojke da za novac pružaju seksualne usluge gostima lokala, dok je Sanela Dedić također osumnjičena za navođenje više djevojaka na prostituciju tokom 2019. godine.

 

Biberović je osumnjičen da je tokom 2018. i 2019. godine navodio nekoliko djevojaka da pružaju seksualne usluge gostima ugostiteljskog objekta Muše Mujagić.

 

Nakon višemjesečne istrage pripadnici MUP-a TK su 25. juna 2019. godine po nalogu Tužilaštva i po naredbi Općinskog suda Tuzla izvršili pretrese na više lokacija u Tuzli nakon čega su osumnjičeni lišeni slobode.

 

Nakon obavljene kriminalističke obrade osumnjičeni su uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predati u nadležnost Tužilaštva.

 

Postupajući tužioci su donijeli naredbu o provođenju istrage i ispitali osumnjičene.

 

Istraga u ovom predmetu se nastavlja.

Na vrh