Aktuelno

Određen pritvor za Fuada Delića iz Lipnice

Općinski sud Tuzla prihvatio je prijedlog Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za  Fuada Delića (35) iz Tuzle zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nasilničko ponašanje u sticaju sa krivičnim djelima teška i laka tjelesna povreda.

 

Postoji osnovana sumnja da je Fuad Delić, sa braćom Edinom i Mašom, u petak 27 oktobra 2017. godine u tuzlanskom prigradskom naselju Lipnica  učestvovao prvo u verbalnom a zatim i fizičkom napadu na više muških  članova jedne porodice. Fuad i njegova braća su prvo na ulici presreli dva člana ove porodice i svojim automobilom im onemogućili prolazak do kuće i konstatno ih vrijeđali. Nakon toga su ušli u dvorište porodične kuće oštećenih, nastavili vrijeđati tri člana ove porodice,  te ih fizički napali i nekima od njih nanijeli teške ili lake tjelesne povrede. Također, napali su i povrijedili i  rođaka oštećenih koji je u dvorište došao da spriječi napad na članove  ove porodice.

 

Protiv Edina i Maše Delića je također otvorena istraga za krivična djela nasilničko ponašanje i teška tjelesna povreda, ali su tokom sukoba i sami povrijeđeni i nakon toga  smješteni na liječenje u UKC-u Tuzla.

 

Dakle, Delići su osumnjičeni da su vrijeđanjem, zlostavljanjem, nasiljem, naročito drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrozili mir članova jedne porodice, te neke od njih teško ili lakše tjelesno povrijedili.

Na vrh