News

Odluka do kraja godine: FlyBosnia izmješta redovne letove u Tuzlu i Mostar?!

Sarajevska aviokompanija FlyBosnia priopćila je kako će do kraja godine odlučiti o pokretanju redovnih letova iz Tuzle i Mostara do evropskih odredišta.

Prevoznik je prethodno napomenuo da razmišlja o premještanju svojih operacija u ova dva grada, daleko od glavnog grada Bosne i Hercegovine.

Očekujemo da bismo u narednih trideset dana mogli odlučiti koji će gradovi biti povezani sa Tuzlom i Mostarom. Još uvijek čekamo da se kantonalno, federalno i državno ministarstvo za turizam uključe i aktivno promoviraju turistički potencijal Bosne i Hercegovine. To uključuje i Grad Sarajevo, tako da možemo dovesti više turista i ojačati bosanskohercegovačku ekonomiju” – izjavila je glasnogovornica aviokompanije Aida Cvijetić.

Nejasno je hoće li novi letovi iz Tuzle i Mostara dovesti do toga da prevoznik prekine svoje usluge iz Sarajeva, piše Ex-Yu Aviation.

Prošlog mjeseca, Cvijetićeva je rekla: “Naša tvrtka i osoblje razmatraju mogućnost premještanja poslovanja u Tuzlu i Mostar. U takvom slučaju, letjeli bismo za Rim iz Mostara, dok bi London i druge destinacije EU bili održavani iz Tuzle, iz koje bismo osigurali autobusne transfere do Sarajeva.

Wizz Air, koji se hvali bazom u Tuzli, prethodno je poletio iz grada do londonskog Lutona, ali je prekinuo letove zbog nedovoljne potražnje, a vjeruje se da je FlyBosnia akumulirao više od pola miliona eura duga prema sarajevskoj zračnoj luci.

FlyBosnia, koja se trenutno može pohvaliti jednim članom flote, priopćila je kako će u aprilu 2020. dopremiti dva zakupljena aviona Airbus A319, što će joj omogućiti uvođenje novih usluga u Barceloni, Moskvi i Milanu.

Avionska tvrtka također planira pokretanje letova za Pariz tokom prvog tromjesečja 2020. godine. Kompanija će u narednom razdoblju izvesti niz čartera iz Mostara do Italije i Irske. Od pokretanja redovnih letova u junuu, FlyBosnia je prevezla više od 40.000 putnika. uvođenje novih usluga u Barseloni, Moskvi i Milanu. Avionska kompanija takođe planira pokretanje letova za Pariz tokom prvog tromjesečja 2020. godine. Kompanija će u narednom razdoblju izvesti niz čartera iz Mostara do Italije i Irske.

Od pokretanja redovnih letova u junu, FlyBosnia je prevezla više od 40.000 putnika, piše “TI“.

Na vrh