Odlični rezutati članova AK “Sloboda-Tehnograd” na Pojedinačnom prvenstvu FBiH za seniore/ke i mlađe junior/ke

13.09.2021. 


Jučer, je na stadionu “Tušanj” u tehničkoj organizaciji AK “Sloboda-Tehnograd” održano “Pojedinačno prvenstvo FBiH u atletici za seniore/ke i mlađe junior/ke” na kome su atletičari-ke  našeg Kluba ostvarili izvanredne rezultate, osvojivši  32 medalje, od čega  8 zlatnih, 12 srebrnih I 12 bronzanih medalja.

Titulama prvaka-inja  Federacije BiH  za 2021. godinu osvojili su: Hajrudin Vejzović u trci na 100 m za seniore,  Enes Džinic u trkama na 100 m  I 400 m za mladje juniore, Adi Nurkanović u trci na 800 m za seniore,  Enes Džinic u skoku u dalj  za seniore, Nikola Pavljašević u trci na 1500 m za mladje juniore, Ena Bećirović u trci na 800 m za seniorke, te Hamzudin Jakubović u bacanju koplja.

Viceprvaci-kinje Federacije BiH za 2021 godinu postali su:

Elma Hasanbašić u disciplinama 400 m i 3000 m za seniorke, Ema Halilović u skoku u dalj,  Amna Murić u skoku u vis i trci na 800 m, Ena Bećirović u trci na 400 m, Benjamin Mijatović u skoku u dalj, Bakir Musić u skoku vis, Adi Nurkanović u trci na 400 m, Adem Šarić  trci na 1500 m, Begajet Šiljić u bacanju kugle,i koplja,

Bronzane medalje osvojil su: Ismihan Muratović u skoku u dalj i skoku u vis,  Alija Džinic u trci na 100 m i skoku u dalj, Benjamin Mijatović  u trci na 100 m, Nudžejma Vrabac u trci na 400 m, Edvin Lugonja u trkama na 400 m I 800 m,  Bijelić  Anes u trci na 1500 m, Ahmetović Ahmed u trci na 3000 m, Husić Berina u trci na 3000 m i Mateo Šimić u skoku u vis.

Već u četvrtak (16. 09), naše najbolje takmičare-reprezentativce Hajrudina Vejzovića, Edhema Vikala i Rusmira Malkočevića očekuju nastupi na medjunarodnim mitinzima u Ljubljani i Zagrebu, dok će u subotu (18. 09) u Čitluku na Medjunarodnom atletskom mitingu “Bože Gagro” nastupiti naši takmičari-ke u kategoriji cicibana.ki, dječaka-ica, mlađih juniora-ki, juniora-ki i seniora-ki.

 BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!