Odličan početak atletske sezone za seniore i juniore AK ‘Sloboda Tehnograd’

30.05.2021. 


Na Međunarodnom atletskim mitingu u Slovenskoj Bistrici, kako navode iz AK “Sloboda Tehnograd” Tuzla, nastupili su njihovi najbolji seniori, Rusmir Malkočević koji je u trci na 400 metara prepone osvojio 2. mjesto s rezultatom 51.61 sekundi, dok je Hajrudin Vejzović u polufinalnoj trci pobijedio rezultatim 10,76, te u finalnoj trci na 100 metara istrčao svoj lični rekord u vremenu 10.73 sekundi osvojivši 4. mjesto.

Na Pojedinačnom prvenstvu BiH za juniore/ke koje se održava u Sarajevu prvog dana takmičenja zlatnim medaljama okitio se Edhem Vikalo u trci na 100 metara, potvrdivši odbranu prošlogodišnje titule najbržeg juniora. Zlatnom medaljom okitila se i Elma Hasanbašić koja je pobijedila u trci na 3.000 metara SC. Srebrnu medalju osvojio je Adi Nurkanović u trci na 5.000 metara.

Lični rekord istrčao je i Bakir Musić u trci na 400 metara. Nejla Kamerić je u trci na 3.000 metara SC osvojila 4 mjesto, saopćeno je iz AK “Sloboda Tehnograd” Tuzla.BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!